Bijgewerkt: 5 juni 2020

Internationale bijeenkomst in Budapest - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Internationale bijeenkomst in Budapest
(Foto gemeente Amstelveen - 2011)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen in Óbuda tijdens een bespreking met de deelnemers

Op uitnodiging van de Hongaarse deelgemeente Óbuda - Békásmegyer van Budapest heeft Amstelveen van 5 tot 8 mei 2011 deelgenomen aan de internationale bijeenkomst 'Cities in the City 2011, town twinning conference' in deze bevriende stad. De ontmoeting stond in het teken van kennisuitwisseling op het gebied van vrijwilligerswerk en cultuur tussen de partnersteden van Óbuda - Békásmegyer.

Burgemeester Van Zanen: 'Amstelveen heeft een uitstekende bijdrage geleverd aan deze internationale ontmoeting. Wij waren goed vertegenwoordigd met de vrijwilligerscentrale en accordeonvereniging De Concertina's. Dit past helemaal in ons beleid, het particulier initiatief een grotere rol toe te kennen in de relaties met bevriende Europese steden.”

obuda Amstelveen
(Foto gemeente Amstelveen - 2011)

Dhr Balázs Bús, burgemeester van Óbuda overhandigt zijn cadeau aan Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen


Op vrijdag 6 mei namen meer dan vijftig deskundigen en andere betrokkenen deel aan een conferentie over vrijwilligerswerk in de 21ste eeuw. 2011 is het Europese jaar van de vrijwilliger. Frans Huissen, teamleider van de Amstelveense vrijwilligerscentrale, lichtte aan de hand van een film de Amstelveense praktijk toe. De film laat zien wat Amstelveners beweegt om vrijwilligerswerk te doen en wat de inhoud van het werk is.

obuda Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Het Stadshuis,'Városháza' van Óbuda, Békásmegyer. Óbuda is qua grootte het derde grootste district van Budapest. Meer dan 130.000 mensen wonen er (2009)


De bijeenkomst werd afgesloten met een cultureel festival. Vanuit Amstelveen verzorgde een ensemble van accordeonvereniging De Concertina's, een muzikaal optreden. Zij speelden werk van de Nederlandse componist Ad de Jong.

obuda Amstelveen
(Foto gemeente Amstelveen - 2011)

De leden van de accordeonvereniging Concertina's spelen in in de Kobuci tuin. Kobuci betekent 'kolbászos buci', of gebakken worst (kolbász) op een zelfgebakken broodje (cipó) met zure room en knoflook, tomaten en komkommer. Het is het hoofdgerecht in het restaurant. In de tuin van Kobuci worden regelmatig muziekconcerten georganiseerd, van jazz tot pop maar wordt er ook zigeunermuziek gespeeld


Óbuda-Békásmegyer?
Amstelveen heeft vier partnersteden, waaronder Óbuda-Békásmegyer, dat gelegen is in Hongarije. De hoofdstad van Hongarije is Budapest. De rivier de Donau loopt midden door de stad, waardoor deze verdeeld is in Buda en Pest. Een van de vele grote wijken van Buda is Óbuda-Békásmegyer (oud Buda) in district 3.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen