Bijgewerkt: 28 april 2024

De Museumtramlijn moet het havenstraatterrein verlaten

Nieuws -> Informatief

Bron: Museumtramlijn
28-03-2024

De Electrische Museumtramlijn moet vanwege de bouwwerkzaamheden aan het havenstraatterrein in Amsterdam Zuid haar huidige locatie voor de duur van ten minste 4 jaar verlaten.



Ook de huidige opslag en loodsen, waarin de trams zijn opgeslagen moeten hiervoor wijken. In de nieuwe situatie komt de museumtramlijn in afgeslankte vorm weer terug. Om deze periode te overbruggen wordt er nu een tijdelijke loods gebouwd ter hoogte van het Jollenpad bij de A10. De bouwwerkzaamheden gaan zeker tot eind juni duren en dit betekent dat er tot zeker begin juli 2024 niet naar Amstelveen gereden kan worden.

Foto Amstelveen
(Foto Museumtramlijn - 2023)

Een museumtram voor de loodsen op het havenstraatterrein in Amsterdam Zuid op 29 mei 2023

De museumtramlijn rijdt nu als alternatief op de welbekende zondagen een pendeldienst van en naar het Centrum van Amsterdam vanaf het Haarlemmermeerstation gelegen aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Deze ritten sluiten aan op de toeristentram op de Dam waarop overgestapt kan worden. Tijdens de ritten wordt onderweg niet gestopt om mensen in- en uit te laten stappen teneinde het GVB hiermee niet in de weg te zitten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.