Bijgewerkt: 30 november 2021

Peuterspeelzaal 'de Kinderboom' bestaat 40 jaar

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
19-11-2010

40 jarig jubileum bij peuterspeelzaal 'de Kinderboom' van Cardanus

Vrijdag 12 november 2010 vierden de twee groepen van peuterspeelzaal 'de Kinderboom' van de Stichting Cardanus onder grote belangstelling van kinderen, ouders, collega’s en oud-collega’s het 40 jarige jubileum in Amstelveen.

Kinderboom Amstelveen
(Foto Cardanus - 2010)

'de Kinderboom' T-shirt


Het huidige team met Marja Las van Bennekom, Jill Hekkers en Tabitha Özel hadden voor deze historische dag een feest georganiseerd voor alle 60 speelzaalkinderen, met een wervelende spelen carrousel, waaronder schminken, feesttaart versieren en springen op het grote springkussen. Daarna volgde het boeiende optreden van Poppentheater “ de Kinderkoffer’. Er waren allerlei lekkernijen en ieder kind kreeg een uniek exemplaar van het jubileum “Kinderboom” t- shirt.

Peuterspeelzaal “de Kinderboom” is gestart in 1970. Het was de periode van de opkomst van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, vaak opgericht door ouders zelf. De maatschappelijke opvatting toen was, dat men het belangrijk vond dat  kinderen niet alleen in het eigen gezin opgevoed werden, maar minstens zo belangrijk was de rol van de peuterspeelzaal en kinderdagverblijven als medeopvoeders. Het spelen met leeftijdsgenootjes, en de individuele ontplooiing van vrouwen zijn twee redenen waarvoor de peuterspeelzalen zijn opgericht.

Kinderboom Amstelveen
(Foto Cardanus - 2010)

De feestende leidsters van de peuterspeelzaal 'de Kinderboom': Marja Las van Bennekom, Tabitha Özel en Jill Hekkers


Beide werksoorten zijn zich sindsdien kwalitatief gaan ontwikkelen, waarbij de peuterspeelzaal zich meer is gaan richten op het voorbereiden van de peuter op de basisschool. “de Kinderboom” is inmiddels aangemerkt als VVE zaal (voor- en vroegschoolse educatie). Hierbij zoekt de speelzaal steeds meer samenwerking met de basisschool.

Peuterspeelzaal “de Kinderboom”, partner in de Brede School Martin Luther King, is in de herfstvakantie verhuisd naar hun tijdelijke onderkomen aan het Oostelijk Halfrond 443 te Amstelveen. Vanaf nu werken zij ook meer samen met de 3e partner, de BSO van KinderRijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS