Bijgewerkt: 29 maart 2024

Zoeken naar Robin Hood ook in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-05-2012

De zoektocht naar de nieuwe Robin Hood van Nederland heeft ook Amstelveen aangedaan. Ruim 100 kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 van basisschool De Cirkel hebben meegedaan aan een leuke en gevarieerde clinic handboogschieten in sportzaal De Meent.

De clinic is in het kader van het EK Handboogschieten, dat vanaf 20 mei 2012 in het Olympisch Stadion plaatsvindt, ontwikkeld door de gemeente Amsterdam en de Nederlandse Handboog Bond.

Clinic handboogschieten op basisschool De Bron in Amsterdam in het kader van het EK Handboog, dat van 21 t/m 26 mei in het Olympisch Stadion te Amsterdam wordt gehouden

Verschillende basisscholen in Amsterdam hebben in de aanloop naar het EK Handboogschieten meegedaan aan de clinic ‘Op Zoek naar Robin Hood’. Doordat de gemeente Amstelveen een samenwerkingsverband heeft met Amsterdam op het gebied van sportevenementen, kon de clinic ook op een Amstelveense school worden gegeven.

De twee beste, meest enthousiaste leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 worden vandaag, 23 mei 2012, als VIP uitgenodigd voor de kids day van het EK Handboogschieten. Sciandri Sportmanagement, het Amstelveens Sportbedrijf en de vakleerkracht van basisschool De Cirkel hebben de clinic in Amstelveen georganiseerd.

De gemeente Amstelveen werkt samen met de gemeenten Amsterdam, Almere en Haarlemmermeer, de provincies Noord-Holland en Flevoland en het Olympisch Vuur op het gebied van sportevenementen. Rondom grote sportevenementen worden diverse activiteiten georganiseerd om sport en bewegen op scholen en bij verenigingen te stimuleren en kinderen kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.