Bijgewerkt: 28 maart 2024

Winterschool 2023 in het Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
01-02-2023

Na een succesvolle eerste editie biedt het Cobra Museum ook in 2023 weer een Winterschool aan in samenwerking met kunstenaar Tyas Leeuwerink. Deze masterclass staat in het teken van het persoonlijk manifest.

Als maker herken je vast wel de intrinsieke motivatie om te creëren. Soms wakkert deze vlam vurig en soms staat deze op een lager pitje, maar wat je ook maakt en welke vorm je ook kiest, het zegt iets over jezelf en hoe jij je verhoudt tot de wereld waarin je leeft. Wat neem je daarvan in je op, wat spreekt je aan, waar reageer je op?

De Cobra-kunstenaars reageerden bij uitstek op de tijd waarin zij leefden. In een persoonlijke en collectieve zoektocht streefden ze naar verandering binnen de kunst en de maatschappij. Hoe verhoud jij je tot deze tijd, plaats en samenleving en hoe geef je vorm en inhoud aan je gedachten? Omgeven door de kunstwerken uit de Cobra-collectie en onze huidige tentoonstellingen ga je dit onderzoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Remon Rijper - 2021)

Kunstenaar Tyas Leeuwerink in Leiden in augustus 2021

In deze Winterschool ga je zowel individueel als in groepsverband te werk, waarbij je jouw eigen overtuiging en zeggingskracht onder de loep neemt en de vorm zoekt die zich daar het beste voor leent. Gedurende drie dagen zijn er korte colleges en is er ruimte voor feedback. Je gaat aan de slag om een serie van werken te maken, waarbij je wordt geprikkeld om te creëren en je open te stellen voor nieuwe ideeën.

Praktische informatie. Data en tijden: dinsdag 28 februari t/m donderdag 2 maart 2023, dagelijks van 10.00-17.00 uur. Voertaal: Nederlands en Engels. Kosten: € 185,- per deelnemer (incl. materialen en koffie/thee). Voor studenten geldt op vertoon van een bewijs van inschrijving aan een erkende MBO, HBO of universitaire opleiding een speciaal kortingstarief van € 150. Tickets: ga naar 28 februari 2023 en selecteer tickets Winterschool

Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar. Iedereen vanaf 18 jaar oud die affiniteit heeft met kunst is welkom om deel te nemen aan Winterschool, van beginners tot gevorderden. Deelnemers ontvangen een week voorafgaand aan de Winterschool het rooster en verdere aanwijzingen. Voor vragen over het programma kan je e-mailen naar activiteiten@cobra-museum.nl o.v.v. “Winterschool”

Tyas Leeuwerink (1989, Amsterdam) is kunstenaar en als docent verbonden aan diverse toonaangevende musea in Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Hij studeerde af aan de opleiding Docent Beeldende Vorming en behaalde de titel Master of Fine Arts aan de kunstacademie. Binnen zijn werk als kunstenaar zijn de werking van het creatieve proces, het moment van ingeving en het werken met licht en donker terugkerende thema’s. Hij maakt in zijn beeldend werk gebruik van diverse technieken, waaronder projectie en bewegend beeld. Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.