Bijgewerkt: 22 mei 2019

Winnaars van de voorleeswedstrijd 2014 in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-02-2014

Op 16 februari 2014 organiseerde de Bibliotheek Amstelland de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze leuke leeswedstrijd werd dit jaar voor de 21e keer gehouden. De deelnemende kinderen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, wonnen al de voorleeswedstrijd op hun school. Ze zijn dan ook allemaal in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school'.

voorlees Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2014)

De winnaars van de voorleeswedstrijd 2014 in de Bibliotheek Amstelland: Tigo, Lynne en Tess


Tijdens de voorronde in de bibliotheek traden de voorleeskampioenen van 15 basisscholen uit de regio Amstelland voor het voetlicht. Zij lazen een fragment voor uit hun favoriete jeugdboek. De voorleeskampioenen streden om een plek in een van de zes kwartfinales. De winnaars van die kwartfinale gaan door naar de provinciale finale van Noord-Holland die plaatsvindt in Het Theater van het Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Noah Suliman van Basisschool De Vuurvogel in Uithoorn, één van de winnaars van vorig jaar, is in 2013 doorgedrongen tot de landelijke finale en daar 3e geworden.

De deskundige jury lette vooral op voorbereiding, stemgebruik, tempo, verstaanbaarheid, emoties, contact met het publiek, maar ook de keuze van het fragment. De jury bestond uit Sandra van Stuivenbergen (combinatiefunctionaris / leesconsulent), Tim de Goede en Eveline de Jonge (beiden medewerker van de Bibliotheek Amstelland). Zij kozen als winnaars van de voorronde 2014 Tigo de Koning van basisschool Roelof Venema in Amstelveen, Tess Alsemgeest van basisschool de Springschans in Uithoorn en Lynne van Baal van Basisschool De Vuurvogel in Uithoorn.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging van Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.