Bijgewerkt: 28 maart 2024

Winkelcentrum Van der Hooplaan viert 50-jarig bestaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Willem Verbeek
23-04-2009

BACK TO THE SIXTIES -----OPENING WINKELCENTRUMFEEST

SIXTIES REVIVAL VAN DER HOOPLAAN AMSTELVEEN 1959/2009

Zangeres Amy Winehouse met haar soulmuziek en opvallende kapsel, flowerpowerfeesten die weer helemaal in zijn en Hennes en Mauritz dat een Marimekko retro collectie presenteert. En wat te denken van de minirok die weer helemaal terug komt in 2009.

Niemand kan er nog omheen: de roerige jaren zestig zijn terug ook in de Van der Hooplaan! De animo is groots om deze geweldige jaren te doen wederkeren wat zich vooral in de muziek en mode laat gelden zo ook op zaterdag 2 mei 2009 Amstelveen rond het winkelcentrum aan de van der Hooplaan daar vind deze dag een SIXTIES opleving plaats.

vd Hooplaan  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Winkelstrip aan Van der Hooplaan


Na dat de burgermeester het feest opent vanaf 11.00 uur zorgt het vijftigjarig feestcomité voor een ijzersterk programma behalve muziek komt er een demo rock en roll dansen je kunt genieten van een optreden met diverse rock ‘n’roll stijlen, van swingende jaren ’50 tot de hedendaagse energieke danssport.

Raak in de ban van de combinatie van danspassen met adembenemende acrobatiek, uitgevoerd door  showgroep Jumping Spectacles zijn zeker een swingend hoogtepunt  op het feest. Over Swingen gesproken de Haagse zanger John Kagie die nu heel veel bekendheid in het gehele land heeft met zijn Elvis vertolking niet alleen zijn stem maar ook zijn wiegende heupen maken vele vrouwen gek.

Met de grootste hits van o.a. Elvis, deze zijn dan ook te beluisteren op het vijftigjarig feest in Amstelveen. De Goudse zangeres Noa mag zeker niet ontbreken. Noa maakt een paar uitstapjes op het podium aan de Van der Hooplaan door de wereld van Soul, Pop en Rockmuziek. Typerend is dat Noa als blonde vamp door het leven gaat, en aangezien haar stem klinkt als die van een zwarte soulzangeres, blijkt dit een magische combinatie van talenten.

Met zoveel ervaring de jongste DIVA van de vaderlandse podia met een repertoire van vele top hits o.a. Anouk, Ilse de Lange maar ook goud van oud Fire van de Pointer Sisters of de hits van Aretha Franklin en Tina Turner etc. Het is ook haar doelgroep waar zij voor optreed het Amstelveense  publiek die gewoon eens lekker uit hun dak willen gaan. Zij dronk ranja met een rietje mijn Sophietje was ook zo’n klapper uit het begin jaren van de opening van der Hooplaan deze en vele andere hits uit die jaren komen zeker uit de speakers deze dag.

Er is een kapster aanwezig voor de vetkuiven en suikerspinkapsels een x faxtor show met winnaars bokaal van der Hooplaan deelname aan deze show moet wel live. Zes meter hoge kop van Jut een aantal oldtimers en een geweldig pretplein voor de jeugd met maar liefst vier luchtkussens en diverse attracties.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.