Bijgewerkt: 28 maart 2024

Wijkcentrum Noorddamcentrum krijgt een vlakke toneelvloer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-10-2021

Het College B en van Amstelveen wil het Wijkcentrum Noorddamcentrum inrichten als kleinschalige toegankelijke evenementen- en ontmoetingslocatie door het plaatsen van een vlakke toneelvloer in de grote zaal.

Vanuit de gebruikers van het Noorddamcentrum, onder andere onze amateurkunstverenigingen en -stichtingen, komt het signaal dat het organiseren van kleine evenementen door amateurkunst problematisch is. Er zijn in Amstelveen weinig kleine locaties (maximaal 200 personen) of deze locaties zijn te duur. In september 2021 is de verbouwing van het Noorddamcentrum gestart. Het aanbrengen van een vlakke toneelvloer in de grote zaal is niet meegenomen in het huidige project budget, deze wens was niet bekend. Vanwege de huidige renovatie is een besluit op korte termijn over investeren in een vlakke vloer toneelvloer gewenst.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het Noorddamcentrum in het voorjaar van 2021


Het Noorddamcentrum kan met een extra aanpassing aan de grote zaal de theater functie beschikbaar stellen aan Amateurkunst Amstelveen, aan het basisonderwijs en aan kunst en cultuurbeoefening voor en door mensen met een fysieke beperking. Het wijkcentrum heeft, naast verenigingsgebouw en oefenlocatie, de potentie een kleinschalige toegankelijke evenementen- en ontmoetingslocatie te worden.

Een vlakke vloer zaal is in opkomst vanwege de flexibiliteit maar ook om dichter bij of in het publiek te acteren. Deze indeling wordt veel gebruikt in kleinere zalen tot ca 250 pers. Een uitschuifbare tribune met een beperkte inbouw ruimte met een capaciteit voor ca 125 personen past in dit concept. De lokale gemeenschap georganiseerd in Stichting Bovenkerk doen een substantiële bijdrage aan de vlakke toneelvloer. Het organiseren van kunst en cultuur activiteiten op ontmoetingslocaties in de wijken sluit aan bij onze visie dat een goed, toegankelijk en nabij aanbod van kunst, cultuur en sport bijdraagt aan het welzijn van inwoners.

Voor de bouwtechnische upgrade van de grote zaal is in 2022 € 125.000 nodig. De gemeente dekt € 50.000,- vanuit de budgetten amateurkunst en sociale samenhang. De bewoners dragen € 75.000,- bij vanuit fondsen en zo nodig via huurbetalingen over een periode van 10 jaar. We verwerken dit project in de begroting 2022.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.