Bijgewerkt: 29 maart 2024

Wethouder Gordon trapt schooljaar 2022-2023 af op Wereldschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
30-08-2022

Op maandag 29 augustus 2022 opende Floor Gordon (D66) wethouder Onderwijs het nieuwe schooljaar op de Wereldschool, voorheen Taalschool Amstelland. Deze basisschool voor kinderen van nieuwkomers, viert tegelijkertijd dat ze een nieuwe naam en een nieuwe locatie hebben aan de Amsterdamseweg.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Samen met Ineke van der Linden (links) bestuurder bij Onderwijsgroep Amstelland opent Floor Gordon (rechts) wethouder Onderwijs het schooljaar 2022-2023 op de Wereldschool, basisschool voor nieuwkomers aan de Amsterdamseweg 209 op 29 augustus 2022. Helemaal rechts op de foto staat Amal Duisdeiker de directeur van de school


Wethouder Floor Gordon: 'Het is altijd een beetje spannend een nieuw schooljaar. Helemaal als je de taal niet kent of de gebruiken van het land. Dat gaan de kinderen op deze prachtige school allemaal leren.'

De Wereldschool, voorheen Taalschool Amstelland, is flink gegroeid mede door de komst van veel Oekraïense kinderen. Dit schooljaar starten ze daarom op een nieuwe locatie. In de zomermaanden is hard gewerkt om de locatie om te toveren tot een gezellige school. De kinderen komen vanuit de hele wereld en leren hier de Nederlandse taal en cultuur voordat ze doorstromen naar het reguliere basisonderwijs. Dat is echt maatwerk.



In principe duurt het één jaar maar sommige kinderen leren sneller en anderen doen er wat langer over voordat ze doorstromen. Naast veel lessen gericht op taal en de Nederlandse cultuur, krijgen de kinderen bijvoorbeeld creatieve vakken en gymles. Naast de Wereldschool kent Amstelveen nog een school waar niet-Nederlandstalige kinderen Nederlands leren, namelijk Amstelland.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.