Bijgewerkt: 18 april 2024

Voorstelling 'Het Boompje' in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
17-12-2019

Een klein boompje is niet gelukkig, want hij heeft geen zachte groene blaadjes, zoals andere bomen. Hij heeft harde, stekelige naaldjes. En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht.



Het Boompje is gebaseerd op een oud gedicht van Friedrich Rückert (1788-1866): Vom Baümlein, das andere Blätter hat gewollt (1813) en het daarop geïnspireerde prentenboek dat bijna iedere kleuter kent: Het Boompje van Loek Koopmans (uitgeverij Christofoor, 2008). De Utrechtse dichter en (jeugd)librettist Ruben van Gogh maakte voor muziekgezelschap Alle Hoeken van de Kamermuziek van dit tijdloze verhaal een hedendaagse, poëtische en grappige versie, voor de allerkleinste operabezoekers. Bastiaan Woltjer schreef hier sfeervolle en tegendraadse muziek bij waarin je de seizoenen hoort verstrijken. En hij bewijst met zijn muziek ook dat een opera kan swingen!

Ik kan ruisen, ik kan zwiepen, ik kan zwaaien
En ik fluister als de wind ineens gaat waaien….

Voor iedereen vanaf 4 jaar. Te zien in het Amstelveens Poppentheater op maandag 23 december 2019 om 10.30 uur en 14.30 uur. Toegangsprijs: € 9. Reserveren kan via www.amstelveenspoppentheater.nl; info@amstelveenspoppentheater.nl   of via 020-6450439. Wolfert van Borsselenweg 85A, 1181 PH Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.