Bijgewerkt: 24 april 2024

Voorleescursus, schrijfstijl ontwikkeling en theatercollege in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
14-11-2014

Vanaf 17 november 2014 kunnen bibliotheekleden een leuke en leerzame nieuwe online cursus volgen: de Voorleescursus. Deze cursus is onderdeel van de CPNB-campagne Vaders Voor Lezen en is ontwikkeld door de CPNB samen met Ruben Nicolai. Alle huidige én toekomstige bibliotheekleden die een account hebben aangemaakt bij de Bibliotheek/HEMA academie, krijgen in hun pakket deze nieuwe Voorleescursus cadeau.

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 17 t/m 23 november staat voorlezen - vooral door (groot)vaders - centraal. In de Voorleescursus krijgen vaders – en iedereen die het maximale uit voorlezen aan kinderen wil halen – tips om van voorlezen een geweldige ervaring te maken. De cursus helpt bij het kiezen van de juiste boeken en legt bijvoorbeeld uit hoe vaak en hoe lang je het beste kunt voorlezen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het gebouw van Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein van Amstelveen


De Bibliotheek/HEMA academie

Sinds 12 december 2013 kunnen bibliotheekleden kosteloos online cursussen volgen met hun bibliotheekpas. De drie beschikbaar gestelde cursuspakketten zijn Social media/sociale vaardigheden (Instagram, Omgaan met pesten en seksuele intimidatie en Timemanagement), ICT (iPad de basis, Nieuw in PowerPoint 2013, Excel 2007, de basis) en Vrije tijd (Wijn, Digitale fotografie en DJ). Deze cursussen zijn een jaar lang te volgen.  De Cursus Voorlezen wordt vanaf 17 november aan alle cursuspakketten toegevoegd. Meer informatie over het cursusaanbod is te vinden op www.bibliotheek.nl/hema-academie .

Workshop Hetty Kleinloog, ontwikkel je eigen schrijfstijl

Speciaal voor de Nederland Leest-maand heeft Hetty Kleinloog een fantastische workshop ontwikkeld, waarin bekende Nederlandse schrijvers het uitgangspunt vormen. U leert een schrijfstijl herkennen en zelf een eigen stijl ontwikkelen aan de hand van schrijvers die een duidelijke eigen stijl hebben zoals Toon Tellegen, Peter Buwalda en Jan Wolkers. Waarom kan de één een klassieker schrijven over slechts het vangen van een vis (Hemingway - Old man and the Sea) en heeft de andere 1.000 pagina’s en drie continenten nodig (Donna Tart -Het Puttertje)? U leert het allemaal tijdens deze workshop!

Hetty Kleinloog heeft al meerdere schrijfcursussen en workshops in de bibliotheek gegeven. Zij is schrijver, tekstdichter en toneelregisseur. De workshop ontwikkel je eigen schrijfstijl is op donderdag 20 november van 19.30 tot 22.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De deelnameprijs is € 32,50 en voor pashouders € 22,50. Kaarten zijn te bestellen op www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland bibliotheken.

Theatercollege Vreemde vogels, Een vlucht regenwulpen

Vreemde vogels is het nieuwe theatercollege van Bureau Leesgierig. Neerlandicus Rutger Martens en filosoof Walter Breukers werpen een nieuw en verrassend licht op de grote thema’s uit het Nederland Leest boek Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. Liefde, eenzaamheid, muziek, religie, zingeving en natuur: het komt allemaal voorbij.

Met behulp van sketch, video’s, voordracht en dialoog brengen de Vreemde vogels deze thema’s op humoristische én verdiepende wijze tot leven. Een perfecte mix van de diepgang van een college en de magie van theater.

Rutger Martens (1980) is neerlandicus en sinds 2007 als freelancer werkzaam als interviewer en lezinggever. Rutger presenteert op literaire festivals zoals de Uitmarkt en Manuscripta en schrijft voor website 8Weekly. Ook is Rutger de vaste interviewer tijdens het Literair Café in bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse.

Walter Breukers (1985) is filosoof en biomedisch wetenschapper. Tot voor kort was hij als docent werkzaam aan de Radboud Universiteit en de VU Amsterdam. Bovendien werkt Walter als beeldend kunstenaar bij kunstenaarsduo Breukers&Godrie.

Vreemde vogels is op donderdag 20 november 2014 van 20.15 tot 22.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De prijs is € 12,50 en pashouders € 10,- en de  voorverkoopkorting is € 1,-. Kaarten zijn te bestellen op www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.