Bijgewerkt: 16 april 2024

Veteranen in De Bolder in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
31-10-2015

Een heerlijk herfstbuffet wachtte op de veteranen en hun partners in wijkcentrum De Bolder op 13 oktober 2015 soosavond van de Bond van Wapenbroeders Amstelland. Gastvrouw Nan weet elke keer iedereen te verrassen met de feestelijke aankleding van de tafel, een door haar bereid en uitgebreid driegangen diner en hartelijke gezelligheid.

Voldaan en met een goed gevoel aan het einde van de avond ging eenieder weer huiswaarts. Op dinsdagavond 10 november 2015 is de gezellige soos wederom in De Bolder vanaf 19.00 uur. Het jaarlijkse Kerstdiner in restaurant Ho-Fa zal op dinsdagavond 8 december worden georganiseerd. Link naar de website van de afdeling Amstelland.

Foto Amstelveen
(Foto K. Willemsm - 2015)

Soosavond van de Bond van Wapenbroeders Amstelland in De Bolder op 13 oktober 2015


De Bond van Wapenbroeders is een Nederlandse organisatie van veteranen. De bond is tot stand gekomen, omdat de oudere, erg versplinterde, organisaties van veteranen steeds meer gingen samenwerken en uiteindelijk fuseerden. De organisatie heette tot 1980 Nederlandse Bond van Oud-Strijders - Veteranen Legioen Nederland en was een organisatie van Nederlandse veteranen uit verschillende militaire conflicten in de 20e eeuw.

De Nederlandse Bond voor Oud-Strijders en Dragers van het Mobilisatiekruis was een in 1950 ontstane vereniging. Het Veteranen Legioen Nederland was een organisatie van Nederlandse veteranen uit diverse conflicten: de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, de politionele acties, de Korea-oorlog en de strijd om Nieuw-Guinea in 1962. Beide organisaties fuseerden in 1978. De huidige naam werd in 1980 aangenomen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.