Bijgewerkt: 17 oktober 2018

Vertaalbureau Concorde is sterk gegroeid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-11-2011

Wethouder Jan-Willem Groot van economische zaken (CDA) bezocht op maandag 21 november 2011 het sterk groeiende Amstelveense tolk- en vertaalbureau Concorde Group. Het in 1992 opgerichte bedrijf nam onlangs het Waalwijks taleninstituut International Language Center (ILC) over. Concorde is inmiddels de grootste vertaaldienstverlener van Nederland.

Concorde Group verzorgt tolk- en vertaaldiensten maar heeft slechts een beperkt aantal vertalers op eigen locatie. Het bedrijf faciliteert grote hoeveelheden vertaalopdrachten door de inzet van een pool van freelancers van allerlei nationaliteiten.

Concorde  Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Vlnr.: de heer Matthijs Kooyman, senior account manager Concorde Group, wethouder Jan-Willem Groot van economische zaken en de heer Ernst Böhre, director partner Concorde Group


Concorde bouwde in de loop der jaren een wereldwijd netwerk op van 7.000 vertalers die dagelijks klaar staan om te worden gekoppeld aan een opdracht. Het bedrijf groeide in de laatste 2 jaar van 30 naar 90 medewerkers. Met de overname van ILC zal Concorde zich bovendien ook gaan toespitsen op taaltrainingen. 

Het bedrijf won in 2010 een grote rijksaanbesteding van tolk- en vertaaldiensten voor het Ministerie van Justitie. Hiermee heeft Concorde een meerjarig contract met een waarde van enkele tientallen miljoenen euro binnengehaald, goed voor een aantal jaren werk. In de praktijk verzorgt Concorde circa 100.000 tolkopdrachten per jaar wat gelijk staat aan een stroom van 50 verzoeken per uur.

Wethouder Groot vindt dit soort ondernemende bedrijven belangrijk voor de lokale economie: “Concorde is een voorbeeldbedrijf, dat groeit in lastige economische tijden. Het is knap dat je als middelgroot bedrijf weet dergelijke grote contracten binnen te halen.

Bovendien is Concorde het soort bedrijf dat zowel lokaal, regionaal als internationaal een belangrijke bijdrage levert. Dit bedrijf beschikt over een heel groot netwerk van professionals en kan de klant op een innovatieve en snelle manier bedienen. Dat is de sleutel om succesvol te zijn in onzekere tijden.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.