Bijgewerkt: 29 maart 2024

VVD en D66 praten met drie partijen over de Amstelveense coalitie

Nieuws ->

Bron: Gemeente Amstelveen
05-04-2022

Afgelopen week (13-2022) zijn er door de informateurs Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) constructieve gesprekken gevoerd met de Amstelveense politieke partijen om een nieuw college te verkennen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Herbert Raat VVD-wethouder en Floor Gordon D66-wethouder op 4 april 2022 in de raadzaal


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De bijeenkomst op 4 april 2022 in de raadzaal, waar de uitkomst van de verkennende gesprekken over de formatie Amstelveen werd verteld


VVD en D66 nemen als grootste partijen samen het initiatief. Op basis van de verkiezingsuitslag en de gesprekken komen zij tot de conclusie dat twee scenario’s verder kunnen worden onderzocht: Een eerste variant is een college met de drie grootste partijen VVD (8 zetels), D66 (7 zetels) en bbA (5 zetels) eventueel in samenwerking met de PvdA (3 zetels).



Een andere optie is een voortzetting van het huidige college VVD, D66, PvdA aangevuld met de nieuw gekozen lokale partij Goed voor Amstelveen (2 zetels). Met deze partijen zullen Herbert Raat en Floor Gordon de komende week verder praten om de meest kansrijke samenwerking te onderzoeken. Voorop staat voor de formateurs het belang van een breed gedragen en stabiel gemeentebestuur in Amstelveen. Lees ook: Openbare samenvatting verkennende gesprekken Formatie Amstelveen 2022 (pdf 13 pagina’s)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.