Bijgewerkt: 17 december 2018

Trio Jeroen van Helsdingen speelt in het Open Hof

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
12-03-2018

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT – vindt op vrijdag 16 maart 2018 in 't Open Hof te Amstelveen het optreden plaats van: Trio Jeroen van Helsdingen met als titel ‘FOR OLD TIMES SAKE’. Waarom deze titel gekozen is? Wel met een beetje nostalgie, omdat het trio vanavond bestaat uit de muzikanten die een flink aantal jaren de band formeerden van het fameuze LIVE radioprogramma van Radio 6 - ‘Mijke’s Middag’ (Mijke van Wijk).U zult met hun optreden stukken horen van Billy Strayhorn; George Coleman; Chick Corea; Wayne Shorter; Quincy Jones; Stevie Wonder’s ‘isnt she lovely en enkele Jazzy vertalingen van de Beatles.

Het trio bestaat uit: Jeroen van Helsdingen - piano; Sven Schuster – contrabas; Victor de Boo drums. Jeroen is een begenadigd pianist en meester op de piano en keyboards. Hij studeerde aan het Haags Conservatorium waar hij in 1991 zijn masters ontving en een jaar later won hij de prijs voor ‘Beste Solist’ in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Sven een dijk van een contrabassist; is een man die niet alleen de bas bespeeld, maar het ook IS! Hij is tevens muziekleraar, componist, arrangeur en dirigent van de bekende ‘Amstel Big Band’ waarmee hij eerder ook in het Openlucht Theater van Amstelveen optrad.

Hij werd 1965 geboren in Wolfsburg, Duitsland. Momenteel woont hij geruime tijd in Amsterdam. Victor, die destijds bandleider van de Ob6sions was, kon qua begeleiding, elk genre aan!

Vele buitenlandse muzikanten van Naam & Allure kwamen de set bezoeken en geen zee ging hem te hoog; elke artiest kreeg dan ook de beat waar hij/zij recht op had. Voor vele jazzliefhebbers waren het destijds hoogtijdagen!!! De Locatie: wijkcentrum ’t OPEN HOF, Burg. Haspelslaan 129 Amstelveen. Concert vrijdag 16 maart van 20.00 tot 23.00 uur. BEREIKBAAR vanuit Amsterdam met Tram 5 en Metro 51 (halte Oranjebaan).

U KUNT ER VRIJ PARKEREN. JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.