Bijgewerkt: 19 maart 2024

Topdrukte bij bloemenveilingen FloraHolland

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
04-05-2011

Bos bloemen, of plant populairste Moederdagcadeau

Moederdag staat voor de deur en dat zorgt deze week bij de bloemenveilingen van FloraHolland voor topdrukte. Bloemen en planten staan dan ook op nummer 1 als populairste cadeau voor Moederdag. Op alle marktplaatsen van FloraHolland (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Eelde) wordt deze week voor rond de 125 miljoen euro aan bloemen en planten verkocht.

FloraHolland Amstelveen
(Foto Frank Bonnet - 2011)

Massa's bloemen staan klaar voor Europese moeders in het distributiecentrum in Aalsmeer


Dat is ruim anderhalf keer zoveel als in een normale veilingweek. Naast Nederlandse moeders worden ook andere West-Europese moeders verwend met een bos bloemen, een kamerplant of terrasplant. Het gemengde boeket met een diversiteit aan bloemen en kleuren is het meest populair om te geven voor Moederdag. Rozen, gerbera's, chrysanten, lelies en pioenrozen zien we daarin vaak terug.

De potorchidee (Phalaenopsis) is de meest gegeven kamerplant, gevolgd door potroosjes, kalanchoës en hortensiaplanten voor zowel de kamer als de tuin. Tot slot worden moeders vaak verrast met tuin- en terrasplanten in vele kleuren en uitvoeringen. De jasmijn, campanula en hibiscus zijn populair, maar ook perkplanten doen het met hun grote diversiteit en bonte kleuren goed met Moederdag.

Moederdag wordt op 8 mei 2011, de tweede zondag in mei, overigens niet alleen in Nederland gevierd, maar ook in onder meer Duitsland, België, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten. Spaanse en Portugese moeders werden op de eerste zondag van mei al met bloemen of planten verrast.

Er zijn ook moeders die nog op hun bloemetje moeten wachten, waaronder de Franse en Zweedse die op de laatste zondag van mei aan de beurt zijn. De verschillende Moederdagvieringen in West-Europa zijn op de internationale marktplaatsen van FloraHolland goed merkbaar in sterk stijgende verkopen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.