Bijgewerkt: 28 maart 2024

Tijdelijke fietsbrug aan het Zwarte pad in aanbouw

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat/Amstelveenweb
04-07-2021

Aannemer VeenIX start op 5 juli 2021 met de werkzaamheden om de tijdelijke fietsbrug bij het Kazernepad aan te laten sluiten op de lokale wegen. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 16 juli. Het Zwarte pad (Kazernepad) is deze periode in beide richtingen afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Amsterdamseweg – meldt Rijkswaterstaat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Op de foto van zondag 4 juli 2021 is de nieuwe fietsbrug in aanbouw te zien naast het Zwarte pad. De bouwwerkzaamheden duren tot vrijdag 16 juli 2021. Vanaf maandag 5 juli 2021 van 6.00 uur tot en met vrijdag 16 juli 2021 tot 19.00 uur is het Zwarte pad in beide richtingen afgesloten


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De metalen damwand langs de A9 wordt geplaatst ter hoogte van de fietsbrug. Van dit punt is de grootte van het project al goed zichtbaar richting oost en zullen de bewoners van Amstelveen zich realiseren dat deze puinhoop nog erger wordt en tot 2026 zal duren


Na het inhijsen van de brugdekken die komende twee weken in de nacht gepland staan, is de volgende stap het aansluiten van de lokale wegen op de tijdelijke bruggen bij het Kazernepad en de Amsterdamseweg. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de huidige afsluiting, het storten van zand om de grond te verstevigen, asfalteren en bestraten van de nieuwe wegen, aanbrengen van belijning en verkeerslichten. Als de werkzaamheden bij het Kazernepad afgerond zijn, start VeenIX met de aansluiting van de tijdelijke brug bij de Amsterdamseweg. Zo is er op relatief korte afstand van elkaar altijd een punt waar fietsers en voetgangers de A9 kunnen passeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Lange rij file op de N522 in Ouderkerk aan de Amstel op 3 juli 2021



Aangezien de snelweg A9 gedeeltelijk door Veenix was afgesloten ontstonden zaterdagmiddag 3 juli 2021 enorme files op de N522 ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel. Ook aan de kant van Amstelveen stond een lange rij auto's. De brug over de Amstel ging tot overmaat van ramp ook nog eens open en moest iedereen nog langer wachten voordat er eindelijk héél langzaam weer verder gereden kon worden. Als de brug wordt gerenoveerd en de A9 voor langere tijd wordt afgesloten zal het alleen nog maar erger worden. Dat is dus heel slecht nieuws voor alle verkeerdeelnemers over dit traject.




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.