Bijgewerkt: 25 maart 2019

Theatrale concert Spijkers II in Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
27-11-2018

Met het theatrale concert Spijkers II zet Joost Spijkers, één van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger op woensdag 28 november 2018 – 20.30 uur in de Kleine Zaal van Schouwburg Amstelveen. En hoe?! Het tweede muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en behaalde zelfs de top 10 van beste theatervoorstellingen 2017-2018 van De Theaterkrant.

Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nóg meer Spijkers. Daarom dit seizoen nog eenmaal op de planken, Spijkers II. Speciaal voor u. Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

Smartcard korting. Ben je 15 jaar of ouder en jonger dan 26? Speciaal voor jou als theaterdier en filmliefhebber is er de gratis SmartCard. Daarmee kun je op de dag van de voorstelling vanaf één uur voor aanvang aan de kassa een entreebewijs kopen voor maar € 10,- voor voorstellingen die normaal maximaal € 30,- kosten, zoals deze voorstelling. Voor voorstellingen die normaal meer dan € 30,- kosten, betaal je op vertoon van je SmartCard nog maar € 15,-. Lees hier meer over de SmartCard en de aanschaf ervan.Joost Spijkers heeft met Spijkers II de cabaretprijs Poelifinario in de categorie kleinkunst gewonnen. Dit jaar is de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma, voor het eerst opgesplitst in drie categorieën. De jury vond Spijkers II dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven en hij wint daarmee automatisch de prijs. In het Noord Hollands Dagblad gaf Joost Spijkers een leuk interview over het winnen van deze prestigieuze prijs.

De jury over Spijkers II: 'Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend 'verteld' en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma's uit.' Voor meer informatie en kaartenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.