Bijgewerkt: 28 maart 2024

Statische airshow op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: YouTube/Chris van Eijk
15-04-2020

Door het coronavirus zijn de meeste vliegvelden nu gesloten voor commerciële passagiersvluchten. Dit betekent dat de activiteiten op een van de drukste luchthavens van Europa - Schiphol Amsterdam - dicht bij het nulpunt liggen. Ik heb besloten om te kijken hoe Schiphol eruit ziet als het is afgesloten. Het plaatje dat ik zag, was ontzettend mooi, alle KLM- en andere vliegtuigen stonden als een statische airshow geparkeerd en namen zelfs een van de start- en landingsbanen in beslag.

Bericht aan de piloten: COVID-19: PASSAGIERSBEPERKINGEN - ALLE NIET-SCHENGEN INGEZETENEN MOGEN NEDERLAND NIET BETREDEN OP BEVEL VAN HET MINISTERIE VAN JUSTITIE EN VEILIGHEID.



De Cirrus SR20 is een Amerikaanse zuigermotor, vier- of vijf-zits, composiet eendekker, gebouwd door Cirrus Aircraft uit Duluth, Minnesota sinds 1999. De SR20 was het eerste productie toestel voor de algemene luchtvaart dat uitgerust was met een parachute om het vliegtuig veilig naar de grond te laten zakken na een verlies van de controle, een structurele storing of een botsing in de lucht. Het was ook het eerste geproduceerde lichte vliegtuig met een volledig samengestelde constructie en flat-panel avionica. De SR20 leidde in 2001 tot de Cirrus SR22, een van de meest geproduceerde vliegtuigen van de 21ste eeuw. (Vliegtuig: Cirrus SR20 PH-YMC maker video en piloot Chris van Eijk)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.