Bijgewerkt: 29 maart 2024

Stand van zaken rijkswegen A2-A4-A10 week 31-2016

Nieuws -> Informatief

Bron: Prorail
03-08-2016

De afgelopen vijf jaar is er tussen de rijkswegen A2/A4/A10 veel werk verzet. Tussen de stations Schiphol en Duivendrecht is acht kilometer nieuw spoor gebouwd. Daarnaast is station Amsterdam Rai uitgebreid met een extra perron en een grotere stationshal. Ook schoven de perrons van station Duivendrecht een stukje op. 16 viaducten zijn gesloopt, vervangen, verplaatst en/of uitgebreid met betonnen, stillere viaducten. Ook zijn er twee bruggen gebouwd, waarvan één ophaalbrug. De fly-overs bij knooppunt Riekerpolder ondergingen een make-over.



Komende dagen zetten we de laatste grote stap op weg naar de voltooiing van OV SAAL (Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad). Dan worden bij Amsterdam Zuid en Duivendrecht de bestaande en de nieuwe sporen op elkaar aangesloten. Negen dagen achter elkaar is daarom geen treinverkeer op de Zuidtak. Op 2 augustus 2016 was er ook geen treinverkeer op de Westtak tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk.

De 9-daagse buitendienststelling rond Schiphol staat volop in de belangstelling, mede omdat de situatie op de weg richting de luchthaven extra lastig is. Gedurende negen dagen werken er honderden mensen aan het spoor, dag en nacht. In een strak schema wordt van minuut tot minuut er gewerkt. Vanaf 10 augustus is het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol verdubbeld van 2 naar 4 sporen. Een terugblik op de eerste 3 dagen…

Het OV SAAL team



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.