Bijgewerkt: 29 maart 2024

Stadspeiling Amstelveen 2011: bewoners tevreden over eigen wijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-09-2011

Amstelveners zijn tevreden over hun eigen wijk en over de openbare buitenruimte. In hun contacten met de gemeente komen de inwoners in de meeste gevallen (59%) aan de balie. 20% is bekend met Balie Online, het digitale loket van de gemeente. Uit de stadspeiling blijkt verder, dat de inwoners onbekend zijn met het centrum voor Jeugd en Gezin.

In april van dit jaar is voor de 9de keer de Stadspeiling gehouden, het grootschalige onderzoek onder de Amstelveense bevolking. In het onderzoek geeft 85% van de inwoners aan tevreden te zijn over de eigen wijk en de meerderheid is tevreden over de openbare ruimte. Het veiligheidsgevoel is in 2011 ongeveer gelijk gebleven: 32% ten opzichte van 31% in 2009.

Naar aanleiding van de voorgaande stadspeiling heeft de gemeente fors ingezet op het bereiken van mantelzorgers. Dankzij deze actie is het aantal mantelzorgers gestegen van 2,9% in 2009 naar 4,0%. Inwoners zijn vooral tevreden over het wonen in Amstelveen, de centrale ligging van Amstelveen in de regio en de goede bereikbaarheid. De hoogte van gemeentelijke belastingen en heffingen, uitgaansvoorzieningen en de overlast van Schiphol zien inwoners als verbeterpunten.

fietspomp Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

In het onderzoek geeft 85% van de inwoners aan, tevreden te zijn over de eigen wijk en de meerderheid is tevreden over de openbare ruimte


De gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek voor beleidsontwikkeling, en het meten van effecten van bestaand beleid. In ieder geval zal het komende jaar aandacht worden geschonken aan het vergroten van de bekendheid van zowel Balie Online als het centrum voor Jeugd en Gezin. In het laatste geval op korte termijn tijdens de week van de opvoeding (10 t/m 17 oktober).

De Stadspeiling is het tweejaarlijks enquêteonderzoek onder de bevolking van Amstelveen. In april 2011 zijn 5.500 inwoners van 18 jaar en ouder benaderd. Inwoners die zijn aangeschreven, werden geselecteerd via een a-selecte steekproef uit het bevolkingsbestand en daarnaast is het digitale burgerpanel benaderd. 2.600 inwoners reageerden, dat betekent een respons van 47%. Als u meer wilt weten over de uitkomsten van het onderzoek, ga dan naar www.amstelveen.nl en kies voor “In & over Amstelveen”.

Het digitale burgerpanel bestaat uit inwoners van Amstelveen met interesse voor onderwerpen die in de gemeente spelen. De leden worden een aantal keer per jaar via internet benaderd om een vragenlijst in te vullen. Alle inwoners van Amstelveen die 18 jaar of ouder zijn hebben de mogelijkheid om mee te doen aan het panel. Amstelveners die lid willen worden van het panel kunnen een e-mail sturen naar seno@amstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.