Bijgewerkt: 29 maart 2024

St. Urbanuskerk Bovenkerk krijgt 155.000 euro subsidie van de provincie

Nieuws -> Kerk

Bron: Vrienden van de St. Urbanuskerk Bovenkerk
12-12-2022

Deze week ontving de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus het bericht, dat de provincie Noord-Holland de St, Urbanuskerk een bedrag heeft toegewezen van maar liefst  € 155.000 voor de restauratie van de oude muurschilderingen en het luminarium en voor de verplaatsing en restauratie van de interieuronderdelen uit de Werenfrideskerk te Workum.

Oorspronkelijk kende de Urbanuskerk fraaie muurschilderingen, maar die zijn in de jaren 1970 met witte verf overgeschilderd. Door de brand- en waterschade, kwamen deze schilderingen deels weer tevoorschijn. De gelegenheid wordt nu aangegrepen om deze schilderingen weer in zijn oude luister te herstellen. Dat zal in delen gebeuren omdat de muren nog erg vochtig zijn door de jaren in weer en wind.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Het altaar met diensttafel in de St. Urbanuskerk in 2008

Ook het luminarium dat zwaar beschadigd werd tijdens de brand, wordt in zijn oorspronkelijke staat weer hersteld. De interieuronderdelen uit de te sluiten Werenfrideskerk te Workum worden gedemonteerd en gerestaureerd, waarna ze als een ensemble in de Urbanuskerk weer een prachtig plaats zullen krijgen. Daarbij wordt opgemerkt dat het hoofdaltaar van de Urbanuskerk inmiddels gerestaureerd is en weer staat te pronken in de kerk.

'Met dit bedrag kunnen we het interieur van de kerk weer prachtig restaureren! Wij zijn de provincie dankbaar voor deze mooie subsidie!' – aldus het kerkbestuur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.