Bijgewerkt: 19 april 2024

Speelvijver Lucas van Leydenweg feestelijk geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-05-2009

Woensdag 6 mei 2009 opende Joss Tabak, wethouder openbare ruimte, de nieuwe speelvijver aan de Lucas van Leydenweg. Onder toeziend oog van het wijkplatform en bewoners luidde zij officieel het ‘zwemseizoen’ in.

Vijver Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Kinderen bij de speelvijver


De speelvijver is voorzien van de nieuwste technieken. Zo zijn er sproeiers toegepast om de speelwaarde te verhogen. De gemeente vult de speelvijver ieder morgen opnieuw. Een filter pompt het water rond en reinigt het. Hiermee blijft de waterkwaliteit gegarandeerd.

Ook de directe omgeving heeft een opknapbeurt gekregen. Zo staat er een nieuw speeltoestel en is de groeninrichting vernieuwd. Als alles volgens planning verloopt zijn in juni ook de vernieuwde speelvijvers aan de Alphen Rondweg en Lindenlaan klaar voor gebruik.

Het ‘speelvijverseizoen’ loopt van 1 mei tot begin september. De gemeente vult de badjes bij een weerverwachting van 21 graden en rustig zonnig weer, tussen 7.30 uur en 12.30 uur. Tussen 18.30 uur en 20.00 uur leegt de gemeente de badjes. Indien er onweer is voorspeld blijven de badjes uit veiligheidsoverwegingen leeg.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.