Bijgewerkt: 19 januari 2019

Spaans pianorecital bij Libris Venstra in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Matthijs den Hollander
10-05-2018

Spaans pianorecital - RUMORES DE ESPANA. Op zaterdag 26 mei 2018 om 16.00 uur geeft Frans van Schendel bij Libris Venstra een pianorecital met de titel 'Rumores de Espana'. Op het programma staat Spaanse muziek van de componisten Isaac Albeniz en Enrique Granados. De Stadsdichter van Amstelveen, Matthijs den Hollander, zal het recital poëtisch omlijsten. De toegang is gratis.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Matthijs den Hollander de Stadsdichter van Amstelveen tijdens zijn voordracht op 5 mei 2018


De muzikale reis voert naar het diepe zuiden van Andalusië, langs flamenco, toreadors en Orientaalse invloeden, die al eeuwenlang de havens van Malaga en Sevilla binnenstromen. Het recital duurt ca. 30 tot 45 minuten. De muziek is impressionistisch van aard, maar heeft ook een typisch Spaanse tongval. Denk aan Satie, Ravel en Debussy, maar dan met Spaanse en Moorse toonladders. U luistert tijdens het recital naar 8 korte composities, waaronder het bekende 'Granada' uit de Suite Espanola Op. 47 van Albéniz. Ook wordt uit Recuerdos de Viaje Op. 71 'Rumores de la Caleta' gespeeld.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

Isaac Manuel Francisco Albéniz y Pascual (1860-1909) was een beroemde Spaanse componist en pianist, een discipel van Felipe Pedrell musicoloog, componist en musicus


Libris Venstra zaterdag 26 mei 2018 16.00- 16.45 uur. Pianist: Frans van Schendel. Poëzie: Matthijs den Hollander. Stadsplein 102a - in de winkel. Toegang gratis. Aanmelden niet verplicht wel erg praktisch .tel 020 641 98 80 of e-mail info@venstra.nl

Foto Amstelveen
(Bron F. van Schendel - 2018)

Frans van Schendel


Over de pianist en de Stadsdichter: Frans van Schendel is opgegroeid in een muzikaal gezin, met een muziekpedagoog als vader. Hij wijdt zijn vrije tijd aan pianomuziek en geeft regelmatig huisconcerten. Hij zal in het najaar ook optreden tijdens de Amstelveense Piano Promenade. Frans is in het dagelijkse leven business analist. Matthijs den Hollander's liefde voor muziek is als kind opgewekt door orgelklanken in de kerk en het er zingen van psalmen als 'Wat de toekomst brengen moge'. In het ouderlijk huis werden de Matthaüs Passion en het Requiem van Verdi grijs gedraaid; deze monumentale muziek heeft een grote invloed op hem gehad. Hij schildert graag met woorden en is zeer regelmatig in het Concertgebouw te vinden. Matthijs is in het dagelijkse leven marketeer. Frans en Matthijs leerden elkaar kennen tijdens hun fietstochten op de Mont Ventoux in de Provence.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

Pantaleón Enrique Joaquín Granados Campiña, beter bekend als Enrique Granados (1867-1916) was een Spaanse componist en pianist, verbonden aan de school van Felipe Pedrell. Hij staat bekend om zijn pianowerk, in het bijzonder om de suite Goyescas (1911)


Bijdrage Alpe d'Huez. Op 7 juni 2018 zal Frans met een team Alpe d'Huez beklimmen, tijdens het bekende Alpe d'HuZes evenement, op de gelijknamige berg. Na afloop van het recital op 26 mei kunt u, indien u dat wilt, via de gereedstaande collectebus een bijdrage sleveren aan het Kankeronderzoek.Programma: Isaac Albéniz: Suite Española: Granada (Serenata), España: Preludio, Tango, Malagueña. Enrique Granado: Danzas Españolas: Galanta, Orientale, Andaluza. Isaac Albéniz: Recuerdos de viaje: Rumores de la caleta (Malagueña)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.