Bijgewerkt: 19 april 2024

Sint Hubertus-college wint Rotary debatwedstrijd 2012

Nieuws -> Informatief

Bron: Ton Kotterer, Rotaryclub Amstelveen-Amstel
26-05-2012

Amstelveen College nipt verslagen door Sint Hubertus-college uit Neerpelt.

Donderdagmiddag 24 mei 2012 vond in de raadzaal van Amstelveen de finale plaats van het Rotary Leerlingendebat 2012. Burgemeester Jan van Zanen heette de debaters hartelijk welkom en wenste hen een spannende wedstrijd met woorden toe.

debat Amstelveen
(Foto T. Kotterer - 2012)

Burgemeester Jan van Zanen verwelkomt de debaters in de raadzaal van de gemeente Amstelveen


In vijf rondes met stellingen als: Doping in de sport moet worden toegestaan, Op scholen moet het vak Fatsoen en normbesef onderwezen worden, Er moet een thuisrookverbod komen voor ouders met thuiswonende kinderen, gingen de teams met elkaar in debat. Aanjagers mochten in een minuut het voor, of tegen aangeven, waarna in vijf minuten de argumenten over en weer wisselden.

debat Amstelveen
(Foto T. Kotterer - 2012)

De jury


Voor de jury, onder voorzitterschap van Kees van Tilburg, was het geen gemakkelijke taak, omdat de teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk bleek, dat de leerlingen uit België met banddikte hadden gewonnen. Voor hen was de wisselbeker, die – onvoorzien - in België was achtergebleven.

debat Amstelveen
(Foto T. Kotterer - 2012)

De debaters van het Sint Hubertus-college aan het woord


Na de prijsuitreiking werd er nog lang nagepraat en met elkaar gegeten in restaurant Villa d’Este. Volgend jaar organiseert Rotaryclub Amstelveen-Amstel samen met het Amstelveen College, Hermann Wesselink College en Keizer Karel College voor de zesde keer de debatwedstrijd en hoopt de beker weer naar Amstelveen te halen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.