Bijgewerkt: 19 maart 2019

Seven Drunken Nights - The Story Of The Dubliners in Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
17-11-2018

Donderdagavond 29 november 2018 wordt in Seven Drunken Nights - The Story Of The Dubliners het verhaal en de muziek van de Ierse Band The Dubliners in Schouwburg Amstelveen op het podium gebracht. De uiterst getalenteerde en virtuoze cast, zowel op muzikaal als vocaal gebied, brengt op authentieke wijze het verhaal en de muziek van de Ierse band The Dubliners.

Een iconische groep met een indrukwekkende carrière die meer dan vijftig jaar beslaat. De show staat garant voor een heerlijke avond meezingen met grote hits als The Wild Rover, Dirty Old Town, Whiskey in the Jar en uiteraard Seven Drunken Nights. Diverse leden uit de cast zijn nauw gerelateerd aan de originele Dubliners of hebben met hen op het podium gestaan. De show is naast een eerbetoon aan The Dubliners ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie. Gegarandeerd een avond genieten dus van heerlijke muziek.De Dubliners waren een Ierse folkband die in 1962 in Dublin werd opgericht als The Ronnie Drew Ballad Group naar aanleiding van het stichtend lid; ze hernoemden zichzelf vervolgens The Dubliners. In de loop van hun 50-jarige carrière is er veel veranderd, maar het succes van de groep was vooral te danken aan de leadzangers Luke Kelly en Ronnie Drew. De band oogstte internationaal succes met hun levendige Ierse volksliederen, traditionele straatballade en instrumentals.

Veel aanbeden in hun geboorteland, covers van Ierse ballads van Ronnie Drew en Luke Kelly. Een van de meest invloedrijke Ierse acts van de 20ste eeuw, ze vierden samen 50 jaar in 2012, waardoor ze de langst overgeleverde Ierse muzikale act werden. Ook in 2012 gaven de BBC Radio 2 Folk Awards hen een Lifetime Achievement Award. De Dubliners kondigden hun pensionering aan in de herfst van 2012, na 50 jaar spelen, na het overlijden van de laatste van de oprichters, Barney McKenna. Echter, de overlevende leden van de groep, met uitzondering van John Sheahan, bleven toeren onder de naam 'The Dublin Legends'. Vanaf 2018 is Seán Cannon het enige voormalige lid van deze groep, na de dood van Eamonn Campbell in oktober 2017.

Theateragenda woensdag 21 t/m woensdag 29 november 2018. Donderdag 22 november vindt de première van Peter Beets meets Stochelo Rosenberg in de schouwburg plaats, zij brengen een ode aan Django Reinhardt. In de Grote Zaal staat Nederlands Dans Theater 2 met Significant Moments. Vrijdag 23 november is het tijd voor het cabaret-duo Yentl en De Boer en het toneelstuk How to build a universe van Theater Rotterdam. Lucretia van der Vloot staat zaterdag 24 november met haar swingende show Lucretia sings Gladys in de Kleine Zaal. In de Grote Zaal vindt de Benefietavond voor het herstel van de Urbanuskerk plaats. Voor de kids is er zondag 25 november De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+) (reprise) en Behind the telescopes (8+) te zien. Paulien Cornelisse staat dinsdag 27 november met haar cabaretshow Om mij moverende redenen (reprise) in de Grote Zaal. Woensdag 28 november is het tijd voor cabaretier Erik van Muiswinkel met De Oplossing en de muziekvoorstelling Spijkers II. Zanger en bandleider Joost Spijkers ontving de prestigieuze Poelifinario-prijs voor deze laatstgenoemde voorstelling. Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.