Bijgewerkt: 28 maart 2024

Schuift u ook aan bij Roads Tafelgasten?

Nieuws -> Informatief

Bron: Roads Tafelgasten
13-09-2013

Op donderdag 10 oktober 2013 organiseert Roads Tafelgasten van 18:00 -19:30 uur een etentje in het Dag Activiteiten Centrum van Roads in Amstelveen. Hiermee wordt het 1-jarig bestaan van Roads Tafelgasten gevierd en worden geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers uit de regio Amstelland en Haarlemmermeer van harte uitgenodigd om nader kennis te maken.

Het afgelopen jaar zijn zes eetgroepjes gestart in de regio Amstelland en Haarlemmermeer. In totaal 14 deelnemers konden hierdoor maandelijks bij een vrijwilliger aan tafel aanschuiven. Ook voor het komende jaar willen we weer nieuwe eetgroepjes oprichten en zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Potentiële nieuwe vrijwilligers uit de regio Amstelland en Haarlemmermeer, die nog twijfelen om vrijwilliger te worden bij Roads Tafelgasten, worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor het etentje op 10 oktober. Een aantal huidige deelnemers en vrijwilligers zullen ook aanwezig zijn en delen graag hun ervaringen.

roads Amstelveen
(Bron Roads - 2013)

Het logo van Roads Tafelgasten


Wat maakt Roads Tafelgasten bijzonder?

Roads Tafelgasten is er voor mensen met een psychiatrisch heden, of verleden die wonen in de regio Amstelland en Haarlemmermeer. Door hun problemen kunnen deze mensen zich eenzaam voelen of raken ze in een sociaal isolement. Dit terwijl ze heel graag meer sociale contacten zouden willen.

Omdat dit door hun problemen niet lukt, of moeizaam verloopt, voelt het voor sommigen alsof ze enigszins buiten de maatschappij komen te staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich “welkom” te laten voelen, door ze in contact te brengen met vrijwilligers en samen met anderen te eten. Samen eten verbindt.

Werkwijze Roads Tafelgasten

Als een vrijwilliger zich aanmeldt, volgt er een intakegesprek met alleen een Roads medewerker. Naar aanleiding van deze kennismaking wordt er gekeken, welke deelnemer geschikt is om aan te schuiven bij de vrijwilliger aan tafel.

Samen met een medewerker van Roads ontmoet het eetgroepje elkaar, hierna kunnen zowel de vrijwilliger als de deelnemer bij de Roads medewerker aangeven of ze samen het eetgroepje willen starten. De grootte van het eetgroepje wordt altijd in overleg bepaald.

Eenmaal per maand komt het eetgroepje samen en wordt er bij de vrijwilliger(s) thuis gegeten, voor de duur van 1 jaar. Voor ondersteuning is de Roads medewerker gedurende het jaar beschikbaar voor vragen en overleg.

Bent u een potentiële nieuwe vrijwilliger?

Ook in het komende jaar willen we weer een aantal nieuwe eetgroepjes starten, maar daarbij kunnen we niet zonder vrijwilligers. Staat u er voor open om één, of meerdere deelnemers bij u thuis aan tafel uit te nodigen? Meld u aan voor het etentje op 10 oktober en laat u persoonlijk informeren over Roads Tafelgasten. U bent van harte welkom!

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Met het oog op een maximum aantal deelnemers, ontvangen wij graag uw aanmelding uiterlijk 4 oktober per e-mail of telefoon. Aanmelden via tafelgasten@roads.nl o.v.v. 10 oktober 2013, of telefonisch 06-57573151.

Roads Tafelgasten maakt onderdeel uit van de organisatie Roads/Arkin en het Roads Maatjesproject. Roads ondersteunt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen bij het vinden van een volwaardige plek in de samenleving. Dankzij steun van het Oranjefonds, het VSB fonds en Stichting Theo Janssen MOC is Roads Tafelgasten in augustus 2012 van start gegaan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.