Bijgewerkt: 19 april 2024

Schrijver, presentator en historicus Hans Goedkoop komt naar Amstelveen

Nieuws -> iNFORMATIEF

Bron: Bibliotheek Amstelveen
10-05-2022

Hans Goedkoop (1963) is een man van vele talenten: historicus, schrijver en presentator. Hij promoveerde cum laude aan de Universiteit van Amsterdam met zijn biografie ‘Geluk. Het leven van Herman Heijermans’. Door de publicatie van dit boek kwam hij zo nu en dan in de media, en bleek hij een verborgen talent te hebben voor presenteren. Dit talent, en zijn brede kennis van geschiedenis, zorgden ervoor dat hij vanaf 2000 19 jaar lang het geschiedenisprogramma ‘Andere Tijden’ presenteerde.



Een biografie over Renate Rubinstein. Vaderskind ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken, ook naar wat geen mens wil zien. Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Vaderskind de jeugdjaren van Renate Rubinstein, die in een verwoestende tijd het fundament legde van haar schrijverschap.

Literair Café 102: Ontmoet schrijver, presentator en historicus Hans Goedkoop. Datum: donderdag 19 mei 2022, 19:30-21:00. Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Prijzen: Leden € 5 / Niet-leden € 7,50. Meer informatie vind je op de website: www.debibliotheekamstelland.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.