Bijgewerkt: 24 april 2024

Schiphol viert vakantiedrukte met Kerstentertainment

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
18-12-2009

Vandaag, op vrijdag 18 december 2009 begint de kerstvakantie in Nederland. Op Schiphol zal de kerstvakantie niet onopgemerkt voorbij gaan. Traditiegetrouw is er kerstentertainment, ontvangen speciale ‘Welcome Teams’ reizigers en bezoekers en gaan horecapunten op meerdere locaties eerder open. Nieuw dit jaar is onverwacht en verrassend entertainment.

Schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De Schiphol toren met een kerstkrans


Kerstentertainment

De gehele week van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 december is er Kerstentertainment op Schiphol. De sneeuwkoningin, de wensfeeën en Kerstmannen die cadeautjes uitdelen, ze zijn er allemaal weer. Extra dit jaar is onverwacht en verrassend entertainment.

Zo kan een ongeduldige reiziger uit volle borst een prachtig lied ten gehore brengen. Uit emmers, bussen, flacons, doekjes en sponsjes kan muziek komen. Stewardessen, schoonmakers en beveiligers blijken soms de sterren van de hemel te zingen. Zelfs de kerstboom kan voor een verrassing zorgen.

Welkom op Schiphol

Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale ‘Welcome Teams’ op Schiphol. Leden van deze teams heten reizigers extra welkom en wijzen hen de weg. Daarnaast informeren de teams passagiers over horecagelegenheden en bezienswaardigheden op de luchthaven, zoals de dependance van het Rijksmuseum, de spa, de speelruimte voor kinderen en andere vermaak- en ontspanfaciliteiten.

Extra horecapunten

Voor de vroeg vertrekkende passagier worden een aantal horecapunten eerder geopend. In alle lounges en op alle pieren zijn diverse koffieverkooppunten extra vroeg geopend om alle vertrekkende passagiers te bedienen met een vers kopje koffie en een broodje. 

Drukke dagen

Naar verwachting reizen er dit weekend naar verwachting 365.000 passagiers via Schiphol (vertrekkend, aankomend, overstappend). Vrijdag is de drukste dag met zo’n 131.000 passagiers.

Reisadvies

Schiphol adviseert reizigers in deze periode op tijd naar Schiphol te komen. Passagiers die reizen met de KLM worden verzocht drie uur van tevoren aanwezig te zijn. Passagiers kunnen hun reis- en inchecktijd beperken door thuis via internet in te checken of gebruik te maken van de talrijke self-service check-in desks op de luchthaven.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.