Bijgewerkt: 29 maart 2024

Schiphol: Beste Media Stunt 2008

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
20-05-2009

Op dinsdagavond 19 mei 2009 heeft Gary Mey, Commercial manager van Schiphol Media, tijdens de Annual Masters of Media Awards de prijs voor Beste Media Stunt 2008 in ontvangst genomen.

Declare Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Something to declare?


Schiphol Media ontving de prijs voor de campagne van de Belastingdienst-Something to declare?- waar reizigers op Schiphol werden geattendeerd op de regels voor invoer van goederen uit het buitenland. De campagne is een samenwerking tussen Schiphol, de adverteerder de Belastingdienst Douane en het reclamebureau S-W-H.

De jury riep de campagne uit tot Beste Media Stunt 2008 vanwege het grote succes dat het heeft gehad bij de doelgroep. 'De campagne is precies dat wat een mediastunt moet zijn. Een belangrijke boodschap is met een glimlach op de doelgroep overgebracht.  Deze mediastunt is veel passagiers niet ontgaan: alle passagiers zijn gericht op de bagageband, een koffer met daarin een krokodil houdt de aandacht vast. Zoals het hoort bij een stunt waren de kosten laag en het effect heel groot.' aldus de Jury.

Schiphol media is blij met de Award: "Met het winnen van de Media Stunt 2008 zetten we Schiphol met haar mediafaciliteiten op de kaart. Het is een prestigieuze prijs en het is fantastisch dat we deze stunt met onze partners tot een groot succes hebben weten te brengen. ", aldus Gary Mey.

Krokodil in koffer

In de zomer van 2008 waren een maand lang in aankomsthal 3 op alle bagagebanden koffers met krokodillenstaarten te vinden. Uit de felrode koffers stak aan één kant een op echt lijkende rubberen krokodillenstaart. De koffers zelf waren voorzien van een grote stikker  met de boodschap: "Hebt u iets aan te geven? Ga naar de rode balie". Tijdens deze actie werd op de monitoren boven de bagagebanden een filmpje getoond van de Douane met dezelfde boodschap. De mediastunt kreeg veel aandacht in de krant, op de radio en televisie.

Schiphol Media

De afdeling Schiphol Media exploiteert de reclamemogelijkheden op Amsterdam Airport Schiphol. Het gaat daarbij om de gebieden in de terminal, op het luchthaventerrein en het wegennet rond de luchthaven.

Kijk naar de video: Krokodil in de koffer



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.