Bijgewerkt: 28 maart 2024

Rotonde aan de Gondel is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-11-2010


Na de maatregelen om de wijk Middenhoven/Waardhuizen als duurzaam veilig gebied in te richten is nu ook de rotonde aan de kruising van de Gondel-Praam-Dr. Willem Dreesweg duurzaam veilig ingericht. Het voormalige kruispunt is daarmee omgevormd tot een volwaardige rotonde.

Gondel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder John Levie (BBA) spreekt de kinderen van de Willem Alexanderschool toe


Op donderdag 25 november 2010 om 13.30 uur opende wethouder John Levie van Verkeer en Vervoer de rotonde samen met leerlingen van de Willem Alexanderschool. Ze deden dit door het fietsen van een rondje over de rotonde.

Gondel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Drie rondjes om de rotonde fietsen en de auto's kunnen weer rijden


De aanleg van de rotonde verliep voorspoedig en in goede samenwerking met bewoners en ondernemers in de wijk. De realisatie nam dan ook minder tijd dan gepland.

Gondel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De rotonde aan de kruising van de Gondel-Praam en Dr. Willem Dreesweg geeft in ieder geval een veilig gevoel aan de deelnemers in het drukke verkeer



Het voormalige kruispunt leidde in het verleden tot meerdere klachten over de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling op het kruispunt. Ook gebeurden op de voormalige kruising in de afgelopen vijf jaar in totaal 12 geregistreerde ongevallen, waarvan 3 met letsel, met als oorzaak: geen voorrang verlenen. De verwachting is, dat de rotonde aanzienlijk bijdraagt aan de verbetering van de verkeersveiligheid.Vertegenwoordigers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Amstelveen/Amstelland waren ook aanwezig bij de opening.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.