Bijgewerkt: 3 juli 2020

Professor Theo Starink is Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
13-01-2014

Vrijdag 10 januari 2014 heeft de loco-burgemeester van Amstelveen, Herbert Raat, tijdens een afscheidssymposium in het auditorium van de Vrije Universiteit een Koninklijke onderscheiding (Officier in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt aan de heer Theo Marien Starink vanwege zijn verdiensten op het gebied van dermatologie en dermatopathologie. De heer Starink gaat aansluitend met emeritaat.

Starink Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Herbert Raat, (r) loco-burgemeester van Amstelveen feliciteert professor dr. Theo Marien Starink met zijn koninklijke onderscheiding


De heer Starink was sinds 1973 als dermatoloog en sinds 1988 tevens als hoogleraar verbonden aan het VU medisch centrum. Op het gebied van allergologie en arbeidsdermatologie heeft de afdeling Dermatologie van het VUmc onder zijn leiding prestaties geleverd met nationaal en internationaal aanzien.

Sinds 1988 was de heer Starink als samensteller en docent nauw betrokken bij het landelijk cursorisch onderwijs voor arts-assistenten in opleiding tot dermatoloog. Hij was de langstzittende hoogleraar dermatologie in Nederland en heeft een aanzienlijk deel van het huidige landelijke bestand aan dermatologen opgeleid.

Wekelijks beoordeelde hij huidpreparaten van patiënten met een onzekere diagnose, die werden toegestuurd door dermatologen en pathologen uit heel Nederland. Ook fungeerde hij als laatste doorverwijsmogelijkheid. Als niemand het meer, wist kon men nog bij de heer Starink terecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.