Bijgewerkt: 28 maart 2024

Popprijs 2009: The Tomas Day Band

Nieuws -> Informatief

Bron: Cardanus
07-05-2009

Het was zinderend. Het was spannend. Het was zweterig. Het was druk. Het was vol op 1 mei 2009 in poppodium P60. De voorronden in de regio’s Amstelland en de Meerlanden zijn geweest. De bands hebben zich de afgelopen drie maanden helemaal gegeven en het publiek heeft genoten.

Nu was het tijd voor de finale van 2009. De vier beste bands Marco Music, Tomas Day Band, Semistereo en The Birdbrains stonden op het podium, bevlogen en overtuigend. De jury bestond uit: Onno Blom (programmeur P60), Axe Hessel (bandcoach) en Randall Spaan (recensent). Doel van de wedstrijd: talentontwikkeling en podiumervaring voor bands en werd georganiseerd door drie regionale welzijnsorganisaties de stichtingen Cardanus, Meerwaarde en Coherente.

Day Amstelveen
(Foto: Karel Stevens - 2009)

Tomas Day speelt in P60


De hoofdprijs is gegaan naar The Tomas Day Band. Deze band krijgt een half jaar oefenruimte in P60 en een opname bij Studio Peggy 51. Zanger/gitarist Tomas Day, percussionist op cajon, Kamal Boulema en (invallende) bassist  Milan Plasmeijer scoorden op inventieve muzikaliteit, goede songs  en toegankelijkheid voor een breed publiek.

Tomas: “Ongelooflijk! Ik ben sprakeloos, iedereen bedankt, wij hadden dit niet verwacht! De concurrentie was zo sterk! Wat een prachtige kans; wat een verrassing! Wij kijken uit naar de toekomst en onze volgende kans om te spelen op 14 mei bij Pacific Park in het Cultuurpark op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.”

Tomas Day (17), een jonge singer/songwriter met zijn oorsprong in Zuid-Afrika en enorme liefde voor de muziek is sinds 2006 begonnen met het schrijven van eigen nummers. Op zijn zesde heeft hij de gitaar voor het eerst opgepakt en daarna nooit meer losgelaten. Met goede begeleiding van de muziekschool is Tomas Day ontplooid tot een jong talent.

Met een zeer pakkende melodie en een kenmerkend stemgeluid is zijn muziek uitermate toegankelijk en prettig om naar te luisteren. Het relaxte strand gevoel in zijn liedjes is terug te leiden naar de surfcultuur in Zuid-Afrika.

Hij keert ieder jaar terug naar Jeffrey's Bay, het ultieme surfers paradijs en de vaste stek voor de wereldtop op surfgebied om daar jamsessies te houden met top surfers zoals Kelly Slater en nog vele grote namen. Hij heeft gespeeld in een uitverkocht benefiet concert, waarvan de opbrengst naar een lokale rehab en opvang van AIDS-wezen ging.

(Tekst: Conchita Willems)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.