Bijgewerkt: 21 maart 2019

Pianotrio Kenturah's Kitchen speelt in Café Elsrijk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
10-03-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - Amstelveen zal op vrijdag 15 maart 2019 in Café Elsrijk het optreden plaatshebben van Kenturah's Kitchen een Nederlands pianotrio, opgericht in 2011. De naam van het trio is ontleend aan de Amerikaans beeldend kunstenaar Kenturah Davis. In het voorjaar van 2010 kreeg het trio zijn gestalte; het was meteen succesvol. In 2012 werden ze geselecteerd voor de halve finale van de ‘Dutch Jazz Competition’ in het Bimhuis en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam; dan volde ‘North Sea Round Town’. Zij brachten inmiddels 2 CD’s uit: KLiCK (2013) en Oeroeboeroe (2016) de 3de zal komende zomer gestalte krijgen!Het trio wordt gevormd door pianist Ed Baatsen, contrabassist Han Slinger en slagwerker Bert Kamsteeg. Bijzonder aan hun optreden is wel dat men het als ‘OUT OF THE BOX’ kan benoemen. Conventies die vaak samengaan met die van gangbare pianotrio’s in de jazz, zijn dit drietal vreemd. Hoewel je van een pianotrio zou verwachten dat de spil ervan vooral ligt in samenspel en interactie, gaat ieder lid van dit gezelschap ook gewoon zijn eigen gang; met als gevolg dat je soms denkt dat ze hat spoor bijster zijn; maar alsnog smelten de componenten samen tot een verbazend knap geheel.

Wat soms lijkt op een kakafonie van drie individuele muzikanten, wordt verassend ervaren in de ontwikkeling naar een prachtig homogeen verband van klank, kleur en harmonie. Deze drie ongeschoren heren hebben dus alles in huis om het u deze avond gewoon naar de zin te maken. Hun reputatie verloochent zich niet!!

Locatie optreden: Café Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld), Rembrandtweg 428, Amstelveen. Concert op vrijdagavond 15 maart 2019 – van 20.00 tot 23.00 uur. Vanaf Amsterdam bereikbaar met Tram 5 (halte Zonnestein). Bus 55 vanaf station Zuid. Ook vindt u ter plaatse voldoende vrije parkeergelegenheid. Entree zaal: € 10; Clubleden/students € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje) ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.