Bijgewerkt: 28 maart 2024

Peuters kunnen terecht in kinderopvang

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-11-2011

De gemeente Amstelveen en kinderopvangaanbieders zijn er in geslaagd om vóór het einde van 2011 peuters en leidsters van de door de gemeente gesubsidieerde peuterspeelzalen een plek te bieden. De op deze zalen geboden peuterspeelzaalfunctie wordt overgenomen door kinderopvangaanbieders. Voor drie peuterspeelzalen wordt nog naar een overnemende partij gezocht. Uit de aanbesteding is geen kandidaat naar voren gekomen.

ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops (Welzijn): “Dankzij de bereidwillige medewerking van de kinderopvangaanbieders en de organisaties van peuterspeelzalen, kunnen peuters en hun leidsters een plek worden geboden. Vóór 1 januari van het nieuwe jaar weten de leidsters en peuters van de peuterspeelzalen waar zij aan toe zijn.”

koops Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Koops (r) proost met directeur Viola van Deursen van kinderdagopvang organisatie KidsPalace (l) samen met Annemarie Timmer (m) van basisschool Palet Zuid op de samenwerking in brede school verband.


Voor een drietal peuterspeelzalen is nog geen aanbieder gevonden. Het gaat om Wolkewietje, Dikkertje Dap en Blokkendoos. Op de aanbesteding voor deze zalen was geen interesse. De gemeente spant zich in om toch snel met een kinderopvangorganisatie rond de tafel te gaan. Tot er een oplossing is gevonden blijven de peuters bij hun huidige peuterspeelzaal.

Afspraken bezegeld

Op 24 november 2011 overhandigde wethouder Jacqueline Koops de getekende inkoopovereenkomsten aan De Stoel en aan KidsPalace die samen drie zalen overnemen. Medio december volgt Kinderrijk, die zes zalen overneemt, en De Klimboom die de peuterspeelzaalfunctie in Nes aan de Amstel gaat organiseren.

In de overeenkomst wordt onder meer de inkoop geregeld van plaatsen die de gemeente koopt voor peuters van ouders zonder recht op kinderopvangtoeslag en voor peuters die een indicatie hebben voor een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. 

Begin dit jaar werd de eerste peuterspeelzaal overgenomen. Het gaat om peuterspeelzaal Aan Moeders Rok die werd overgenomen door Kinderdagverblijf Tomte van Stichting Opvang Anders. De ervaringen zijn positief aldus de directeur.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.