Bijgewerkt: 21 januari 2019

Optreden van het Kees Post kwartet in Nieuw Vredeveld

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
14-01-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - AMSTELVEEN zal als primeur op vrijdag 18 januari 2019 in ‘Café Elsrijk’ het optreden plaats hebben van het Kees Post kwartet. Zijn ensemble bestaat uit: Kees Post – piano, Chris Corstens – saxofoon, Adan Mizràhi – contrabas, Efraim Schulz-Wackerbarth – drums. Zijn musici zijn zeer ervaren professionals die zich kenmerken door hun persoonlijke stijl.

Thema: Jazz uit alle windstreken, geluiden uit het oosterse, Afrikaanse, Noord en Zuid Amerikaanse en Europese cultuurgoed. Eigen composities worden afgewisseld met Jazz Standards. Kees Post studeerde klassiek piano in Groningen maar improvisatie is zijn meest natuurlijke expressie, en werd in '78 beloond met de ‘Henri de Wollf Jazzprijs’ voor zijn originaliteit als improvisator van composities van jazzlegende Thelonious Monk. Hij speelde in blues, pop, klassiek en jazzformaties en toerde in zowel Nederland als ook daar buiten. Trad o.a. op met drummer Joey Baron, Rick Margitza, Shirma Rouse, Ruben Hein en popster Frank Mcomb en componeert in  jazz en modern klassieke idioom, en….. beschouwt de piano als slaginstrument.

Samensmelten van verschillende stijlen op doordachte en speelse wijze is altijd zijn fascinatie geweest, geïnspireerd door de architectuur van Europees klassieke en Afro- Amerikaanse componisten. Derhalve raakte hij ook enige tijd betrokken als producer in Ghana Afrika. Hij arrangeerde de laatste CD van Leo Fuld in Oriëntaalse stijl. Meer info:  www.keespostmusic.com

Locatie optreden: Vanaf Amsterdam te bereiken met Tram 5 en Metro 51 (halte Zonnestein). ‘Café Elsrijk’ is voorlopig gehuisvest in Zorgcentrum Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428 te Amstelveen. Vanaf 18.00 uur kunt u er voor gunstige prijs deelnemen aan een geserveerde maaltijd. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid. Concert op vrijdagavond 18 januari 2019 – van 20.00 tot 23.00 uur. Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’:   www.tpodium.net  https://www.youtube.com/watch?v=A3RdqgwuF4cAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.