Bijgewerkt: 23 maart 2019

Optreden van de Marnix Busstra Band in De Meent

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
07-03-2016

De Marnix Busstra Band gaat optreden op vrijdagavond 11 maart 2016 in het ontmoetingscentrum De Meent. De band werd in 2011 opgericht door zijn naamgever, de Nederlands gitarist en componist Marnix Busstra. Vergezeld door het piano talent Rembrandt Frerichs, de immer creatieve Arnold Dooyeweerd op contrabas en de inspirerende kracht van de drummer Pieter Bast, introduceerde hij een unieke band die de horizon van wat jazz is zeker zal helpen verbreden.

Marnix' eigen composities zijn het uitgangspunt van de band. Het schrijven van muziek voor diverse bands doet hij al vele jaren; zo ook voor zijn eigen Buzz Bros Band, waarmee hij een internationale doorbraak veroorzaakte. Muzikaal gesproken is zijn huidige band een voortzetting van een ontwikkeling die is gestart door de samenwerking van zijn kwartet met de gerenommeerde vibrafonist Mike Mainieri. Het resultaat kan het best worden omschreven als ‘lyrische dubbel gelaagde jazz’, dat vraagt om een diepgaand samenspel van de betrokken muzikanten.

De composities variëren van melodisch en intiem, tot uitbundig en geestig, en tevens emotioneel en gespannen. En terwijl alle leden van de band virtuoze muzikanten zijn, zullen ze alleen gebruik maken van hun instrumentale vaardigheden om te streven naar magie. De muzikale magie wel te verstaan! Korte intro overige leden van de band:Rembrandt is bekend met de Amerikaanse jazz- traditie , maar wil de platgetreden paden vermijden.  Hij studeerde aan het Haags conservatorium alsook in New York en liet zich als jazzpianist inspireren door de Europese klassieke muziek; zijn passie voor Arabische muziek werd ontwikkeld tijdens zijn twee jaar durende verblijf in Egypte. Hij is een veel gevraagd docent aan meerdere conservatoria.

Bassist Arnold Dooyeweerd is al vele jaren de vaste bassist van Marnix. Zijn professionele carrière omspant optredens met bijna alle leden van de Nederlandse jazz- en improvisatie scène , evenals de Amerikaanse giganten van de jazz , zoals Ben Webster , Dexter Gordon , Don Byas , Johnny Griffin , Chet Baker , Art Taylor , Kenny Drew , en Jimmy & Doug Raney hebben hem in hun bands gehad. Arnold is ‘docent contrabas en ensemble’ aan het Conservatorium van Amsterdam sinds 1978 .

Drummer Pieter Bast is één van Europa's meest vindingrijke en creatieve drummers in de Benelux. In het verleden werkte hij samen met artiesten als Kenny Wheeler , Charlie Mariano , Eric Vloeimans , Mike Mainieri (met Mike Mainier / Marnix Busstra Quartet ) en Paul van Kemenade. Pieter doceert slagwerk aan het Conservatorium van Brussel.

Hun optreden van vrijdagavond 11 maart 2016 vindt plaats van 20.00 tot 23.00 uur in: ontmoetingscentrum De Meent - tel. (020) 6438015 Orion 3, 1188 AM Amstelveen. Bereikbaarheid: De Meent  met metro 51 – halte De Meent; buslijn 199 – halte Praam; buslijnen 170, 174 – halte Grote Beer. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.