Bijgewerkt: 20 april 2024

Opknapbeurt voor tuintjes van ouderen op 21 maart 2015

Nieuws -> Sociaal

Bron: Vrijwilligerscentrale Amstelland
12-02-2015

Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Kunt u niet meer zelf uw tuin onderhouden? En heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u zich aanmelden voor de tuinendag op 21 maart. Dat kan elke ochtend bij de Buurthulpdienst. Via tel.nr. 020-6413333. Wél graag bellen vóór 12 maart 2015. Ook vrijwilligers kunnen zich telefonisch aanmelden. ‘s ochtends op 6413333. Of per e-mail: buurthulpdienst@vrijwilligerscentrale-amstelland.nl Wij willen onze eigen vrijwilligersgroep voor deze dag uitbreiden. Dit om zoveel mogelijk tuinen te kunnen doen.De Buurthulpdienst en de Ronde Tafel Amstelveen organiseren deze tuinendag in het kader van NLdoet. Dat is de landelijke vrijwilligersdag. De opknapbeurt bestaat vooral uit snoeien en verwijderen van onkruid.



De Ronde Tafel 181 Amstelveen bestaat uit een groep van zo’n 20 mannen. Zij zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Ze zijn afkomstig uit verschillende beroepsgroepen. Zij organiseren diverse activiteiten.  Bijvoorbeeld de jaarlijkse Gold Party, voor lokale goede doelen. Ook zijn er contacten met diverse buitenlandse ‘tafels’. De Buurthulpdienst geeft hulp aan ouderen en mensen met een beperking. Dit gebeurt door de inzet van vrijwilligers. Doel is, mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. De Buurthulpdienst is een onderdeel van de stichting Vrijwilligerscentrale Amstelland. Ook voor andere hulpvragen, of hulpaanbod kunt u bij ons terecht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.