Bijgewerkt: 19 april 2024

Open Dagen bij de biologische boer en tuinder en de zorgboerderij

Nieuws -> Informatief

Bron: Jan Schake
14-06-2008

In het eerste échte zomerweekend: Lekker naar de boer

Op zaterdag 21 en zondag 22 juni 2008 is het weer tijd voor de ‘Open Dagen’ bij de biologische boer en tuinder én de zorgboerderij. In het weekend waarin de zomer écht begint, zetten in totaal 375 bedrijven hun deuren open voor het publiek. Een uitgelezen kans om een kijkje te nemen in de keuken van het boerenleven.

Boerderij Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Boerderij in Amstelland


‘Lekker naar de boer!’ is de nieuwe noemer waaronder Biologica - de landelijke organisatie voor biologische landbouw en voedsel - alweer voor de 11de keer de ‘Open Dagen’ organiseert. Dit jaar bundelt zij daarbij de krachten met Steunpunt Landbouw & Zorg, de organisatie die zich richt op alle landbouwzorgcombinaties in Nederland. Deze samenwerking komt terug in het speciale thema van dit jaar: ‘Zorg voor voedsel, zorg voor mensen’. ‘

Boerderij Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Koeien in de stal


De biologische boerderij, werkend met respect voor mens, dier en natuur en vaak gelegen in een mooie, rustgevende omgeving vormt de ideale plek voor mensen die zorg nodig hebben. Een flink aantal van de deelnemende zorgboerderijen is dan ook biologisch. Het maatschappelijke belang van de zorgboerderij wordt steeds duidelijker. De Rabobank maakt zich graag sterk voor hen en is daarom hoofddonateur van dit evenement.

Koeien Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Koeien in de wei


Bij de deelnemende biologische boeren en tuinders kunnen bezoekers meer te weten komen over wat er bij de biologische werkwijze komt kijken. De boer vertelt bijvoorbeeld wat ‘biologisch’ betekent voor de manier waarop hij zijn gewassen laat groeien.

Bio tuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Biologische tuin in de Wijngaard De Amsteltuin


Een groot aantal boerderijen biedt proeverijen, rondleidingen en allerlei activiteiten voor de kinderen. Iedere bezoeker krijgt bovendien een speciaal ‘Lekker naar de boer!’ magazine mee naar huis, boordevol verhalen, tips voor activiteiten bij de boer, recepten en interviews rond het thema ‘biologisch’.

Ook Wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen doet mee aan de Open Dagen van Biologica. De activiteiten die de Wijngaard organiseert zijn:

Rondleidingen om 13.00 en 15.00 uur en een eerste proeve van ‘het Witte Genieten’, een witte wijn van de jonge wijngaard. Wilt u meer weten, bel dan: 0653835727 of 0628597270 of kijk op www.amsteltuin.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.