Bijgewerkt: 29 maart 2024

Ondernemers-vereniging Amstelveen kan zich vinden in akkoord over Amstelveenlijn

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemers-vereniging Amstelveen
14-02-2012

Met instemming heeft de OA kennis genomen van het akkoord, dat afgelopen donderdag gesloten is tussen het Rijk, de Stadsregio Amsterdam, de gemeenten Amsterdam en Amstelveen en stadsdeel Zuid over de Zuidas en de Amstelveenlijn. De Amstelveenlijn wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramlijn, die sneller, comfortabeler en veiliger zal zijn dankzij meerdere ongelijkvloerse kruisingen.

Hoewel de OA eerder aangaf groot voorstander te zijn van de ombouw van de Amstelveenlijn tot een robuuste metro, is zij nu van mening, dat gezien de huidige omstandigheden en de ter beschikking staande middelen een hoogwaardige tramlijn het maximaal haalbare resultaat is, mits zeker gesteld wordt, dat Westwijk door de tramlijn wordt bediend en een rechtstreekse verbinding met het Leidseplein (via het Museumplein) en met het Amstelstation wordt bewerkstelligd.

 Nu Station Zuid wordt ontwikkeld tot het (na Utrecht) tweede station van Nederland, lijkt een rechtstreekse verbinding met het Centraal Station aan belang in te boeten, te meer daar door een ‘compacte overstap’ op de Noord-Zuidlijn toch een snelle verbinding met CS wordt gerealiseerd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.