Bijgewerkt: 26 mei 2020

Nationale Voorleesdagen 2014 ook in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-01-2014

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Westwijk trapte wethouder onderwijs Herbert Raat (VVD) op 22 januari 2014 af en gaf het goede voorbeeld door voor te lezen aan peuters van Kinderrijk Asserring.

De wethouder las voor uit het tot voorleesboek van het jaar 2014 verkozen boek KRRRR…okodil van auteur en illustrator Catherine Rayner. Vol overgave luisterden de kinderen naar Herbert Raat. Daarna maakten ze nog een kleurplaat en gingen met de wethouder in gesprek.

voorlezen Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2014)

Herbert Raat, wethouder Onderwijs leest voor aan de peuters in de bibliotheek van Westwijk


Herbert Raat: 'De belangrijkste waarde van voorlezen is de mooie ervaring tussen volwassenen en kind. Wie herinnert zich niet hoe leuk en gezellig het was om voorgelezen te worden? Daarnaast is het ook heel leerzaam, de woordenschat van kinderen neemt er echt door toe. Kinderen kijken vaak al uit naar het zelf leren lezen'. Door hun bezoek aan de bibliotheek ontdekken de kinderen langzaam maar zeker, wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft en voor het geld hoeven de ouders het niet te laten: het jeugdabonnement van de bibliotheek is tot 15 jaar gratis.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen en is ook dé gelegenheid om te ontdekken, dat de bibliotheek ouders van jonge kinderen veel te bieden heeft. Voor meer informatie kijkt u op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.