Bijgewerkt: 29 maart 2024

Nationale Archeologiedagen 2022

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging Historisch Amstelveen
06-06-2022

Maak kennis met archeologie en de historie van Amstelveen op 18 juni 2022. Heeft u altijd al eens willen weten wat archeologie inhoudt? Bent u nieuwsgierig naar wat er in uw regio gevonden is en welke verhalen hierover te vertellen zijn? Dan heeft u op zaterdag 18 juni 2022 de kans tijdens de Nationale Archeologiedagen.

De Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. In Amstelveen laten de AWN (de vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Amsterdam en omstreken, en de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) u kennis maken met wat er in de loop van de tijd in Amstelveen gevonden is. Op deze dag kunt u de geschiedenis van uw woonplaats Amstelveen ontdekken.

De AWN en de VHA houden een open dag in het verenigingscentrum van de VHA in Amstelveen. U kunt dan worden geïnformeerd over onze archeologische werkzaamheden, de historie van Amstelveen en u kunt ook vondsten bekijken. Om 12.00 uur en om 15.00 uur geeft dhr. P. Hoogers (voorzitter AWN, afdeling Amsterdam en omstreken) een lezing over de opgravingen op de plek van de bekende uitspanning (herberg) ’t Kalfje.

Foto Amstelveen
(Bron VHA - 2022)

Café Restaurant 't Oude Kalfje in september 1910 aan de Amsteldijk 348/354 op een ansichtkaart


Deze herberg lag aan de Amstel bij de Kalfjeslaan en is eind 1966/begin 1967 gesloopt. In de jaren negentig van de 20ste eeuw is hier gegraven en zijn onder andere de restanten van ’t Kalfje onderzocht. In de presentatie wordt aandacht besteed aan de bouwhistorie en aan de resultaten van de opgravingen. Vrijwilligers van de AWN en de VHA zijn aanwezig om u rond te leiden en informatie te geven. Daarnaast is er een kleine boekenmarkt met nieuwe en tweedehands boeken over geschiedenis, ook over Amstelveen. Met uw aankoop steunt u de activiteiten van de VHA. Mocht u zelf nog foto’s of ander materiaal over Het Kalfje hebben, dan zijn wij hier zeer benieuwd naar.

Datum: zaterdag 18 juni 2022. Tijdstip: 11.30 uur – 16.00 uur. Archeologische lezingen ’t Kalfje: 12.00 uur en 15.00 uur. Locatie: Verenigingscentrum Vereniging Historisch Amstelveen, Orion 19A, 1188 BZ Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.