Bijgewerkt: 19 april 2024

Nadere uitwerking plannen van atelierdorp in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-05-2012

Het College van B en W van Amstelveen  werkt de plannen voor een atelierdorp aan de Zetterij verder uit. Het college ziet in de plannen veel potentie. Niet alleen voor de kunstenaars in Amstelveen, maar ook voor de stad zelf.

Met de realisatie van een atelierdorp zet Amstelveen zich als cultuurstad verder op de kaart. De gemeenteraad besluit deze zomer over de plannen. Na goedkeuring kan het atelierdorp dan in 2013 in gebruik worden genomen.

Wethouder cultuur, John Levie: 'Ateliers versterken het culturele klimaat en de diversiteit in de stad. Ateliers dragen bij aan verlevendiging van Amstelveen door onder andere evenementen die worden georganiseerd door kunstenaars zoals exposities en de atelierroute. Een divers cultureel klimaat draagt bij aan het vestigingsklimaat van een stad en is goed voor de economie.'

The Container City in London

Het atelierdorp moet een duidelijk onderscheidend herkenningspunt worden in de zakelijke omgeving. Als voorbeeld dient een gebouw, dat is opgebouwd uit verschillende zeecontainers zoals in Container City in de Londense Docklands.

Een atelierdorp is een creatieve broedplaats, een verzamelgebouw, waar naast kunstenaars (meerdere disciplines) ook ruimte is voor creatieve culturele ondernemers (al dan niet commercieel).

Door het huisvesten van meerdere creatievelingen wordt innovatie gestimuleerd en ontstaan mogelijk nieuwe activiteiten (cross-overs, projecten voor cultuureducatie, tentoonstellingen). Kunstenaars komen met elkaar in contact en kunnen publieksgerichte activiteiten organiseren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.