Bijgewerkt: 28 maart 2024

Musicallessen in Amstelveen nog steeds enorm populair!

Nieuws -> Informatief

Bron: Frank van der Steen
21-05-2012

Ondanks het feit, dat er overal bezuinigd wordt en de meeste theaterproducenten moeite hebben om de theaterzalen vol te krijgen, blijft het aantal jongens en meiden dat in hun vrije tijd wil zingen, dansen en acteren al jaren groeien.

FanWork Musicals behoort inmiddels tot één van de grootste jeugdtheaterscholen en zag haar leerlingenaantal de afgelopen 3 jaar verdubbelen tot ruim 750 leerlingen. Op de FanWork Musical Factory in Amstelveen (in Cultureel Centrum ’t Griffioen) begon FanWork met 40 leerlingen.

FanWork Amstelveen
(Foto Andy Doornhein - 2012)

Dansers bij FanWork


Momenteel hebben wekelijks bijna 80 cursisten les.  “Jongens en meiden vinden de combinatie van zingen, dansen en acteren gewoon enorm leuk”, aldus Wouter Blijleven, eigenaar van FanWork. De Musical Factory is een lestraject voor kinderen en jongeren van 6 t/m 21 jaar. Iedereen krijgt in zijn eigen leeftijdscategorie en op zijn eigen niveau musicalles.  In de zomer mogen alle acteurs en actrices in ’t Crowntheater in Aalsmeer laten zien wat ze hebben geleerd.

Nieuwe jongens en meiden kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor het nieuwe seizoen.  Op zaterdag 16 juni 2012 is er een kijkles in Amstelveen. Geïnteresseerden kunnen zich hier telefonisch voor aanmelden. Meer informatie www.fanworkmusicals.nl  en 030 – 686 69 11.

De Musical Factory in Amstelveen

FanWork Musicals maakt onderscheidt in de volgende leeftijdscategorieën:  15 t/m 21 jaar, 12 t/m 14 jaar, 9 t/m 11 jaar en groepen van 6 t/m 8 jaar. In iedere groep zitten maximaal 15 kinderen. De jongste groep heeft 1,5 uur les op woensdagmiddag en de oudere groepen hebben 2 uur les op zaterdag. De lessen worden verzorgd door jonge en enthousiaste docenten uit het vak.

Alle leerlingen worden in de gaten gehouden via een speciaal leerlingvolgsysteem. Het is een positief systeem, waarbij de ontwikkelingen van de kinderen en jongeren in de loop van de jaren wordt bijgehouden. Zeer getalenteerde jongens en meiden worden door FanWork benadert om naar Amsterdam te komen. Daar krijgen ze extra lessen, op een nog hoger niveau. Deze lessen worden gegeven in de studio’s van de Frank Sanders Akademie.

FanWork

FanWork behoort inmiddels tot de grootste jeugdtheaterscholen van Nederland. Wekelijks volgen ruim 750 kinderen en jongeren musicallessen. Tevens produceert FanWork jaarlijks een familievoorstelling. In 2012 is dat Anastasia de musical.

De voorstelling zal vanaf september 2012 te zien zijn in diverse theaters in de Randstad. FanWork Musicals is gevestigd in Amstelveen, Ede, Haarlem, Hilversum, IJsselstein, Leidsche Rijn, Tiel en Wassenaar. Meer informatie en inschrijven: www.fanworkmusicals.nl  en 030 – 686 69 11.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.