Bijgewerkt: 19 april 2024

Museumgids app van Museum JAN is gelanceerd

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
01-07-2022

Museum JAN heeft een rijke geschiedenis; van de oprichting van het museum door Jan van der Togt en Jan Verschoor, tot aan zijn toonaangevende glas- en kunstcollectie. Met trots lanceert Museum JAN deze verhalen in een nieuwe museumgids.

Foto Amstelveen
(Foto Museum JAN - 2022)

Vlnr.: Marieke Uildriks (directeur van Museum JAN), Uğur Pekdemir (directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht) en Haris Achterberg (lid van de ledenraad Rabobank Amstel en Vecht) probeerde de app als eerste uit op 29 juni 2022


Mede dankzij de bijdrage uit het coöperatiefonds van Rabobank Amstel & Vecht heeft Museum JAN deze app ontwikkeld. Hierdoor bereikt het museum zowel het publiek in het museum als de mensen thuis. 'Wij zijn blij dat we via het coöperatieve dividend een bijdrage kunnen leveren aan deze digitaliseringslag' -aldus Uğur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht.

Vaste collectie. Hoe komt de collectie van Museum JAN tot stand? Welke technieken, (glas) scholen en kunstenaars zijn vertegenwoordigd in de collectie? In de museumgids wordt de bezoeker meegenomen langs de belangrijkste thema’s. De korte teksten, video’s en afbeeldingen in de app tonen de highlights van de collectie en het museum.

Foto Amstelveen
(Bron Museum JAN - 2022)

De QR-code van de museumgids applicatie van het Museum JAN


Uitbreiding. Naast de vaste collectie heeft Museum JAN een gevarieerd aanbod aan tijdelijke tentoonstellingen. Ook deze tentoonstellingen worden toegevoegd aan de app. Zo kan de bezoeker zijn eigen weg vinden door de tentoonstellingen tijdens zijn museumbezoek of thuis vanaf de bank.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.