Bijgewerkt: 29 maart 2024

Minder woningen op Eyckenstein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-12-2008

B en W hebben het voornemen om 16 starterswoningen te laten realiseren op Eyckenstein in Westwijk teruggebracht naar maximaal 7.

Op vrijdag 12 december 2008 hebben enkele wethouders namens het college van B en W op verzoek van de omwonenden een bezoek gebracht op locatie om zich nader te oriënteren op de situatie en de wens van de omwonenden om het speelveldje op deze plek te behouden.

Bij nader inzien zijn B en W bereid om het aantal starterswoningen in overeenstemming met het bestemmingsplan te beperken tot 7. Omdat het starterswoningen zijn, is minder ruimtebeslag nodig. Globaal betekent dit dat de helft van het terrein beschikbaar blijft als speelterrein. Bij de integrale herziening van het bestemmingsplan Amstelveen Zuidwest zullen B en W bezien of deze bestemming definitief wordt gemaakt.

De locatie Eyckenstein was oorspronkelijk bestemd tot woonwagenlocatie in Westwijk. Bij de recente bestemmingsplanherziening is voor deze locatie een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor maximaal zeven grondgebonden woningen.

Op 16 september  had het college op basis van een zogeheten “Quick Scan” besloten dat op Eyckenstein, in het noordwesten van Westwijk, plaats was voor 16 bijzondere starterswoningen. Dit aantal kwam voort uit het feit dat starterswoningen aanzienlijk minder ruimte vragen dan “normale” grondgebonden woningen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.