Bijgewerkt: 19 april 2024

Met tranen en tuiten

Nieuws -> Informatief

Bron: Sunny Neeter
14-05-2009

Het Amsteleiland. Als ik op het eiland rondloop, midden in de prachtige natuur, met het water wat altijd stroomt, de dieren, de luchten die altijd anders zijn, ervaar ik een gevoel van absolute vrijheid. Een plek waar mijn hart en ziel ligt, waar ik vele emoties heb gekend. Een plek die ik nu na 13 jaar achter mij moet gaan laten om elders opnieuw te beginnen.

Sunny Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Sunny Neeter


Ik heb er vele prachtige mensen ontmoet, vrienden gemaakt, feesten gebouwd tijdens de jaarlijkse Atelierroute. Ik ben door toppen en dalen gegaan en heb verschillende ontwikkelingen in mijzelf meegemaakt, die ik tot uitdrukking heb gebracht in mijn kunst.

Het gaat mij aan het hart dit mooie plekje te verlaten, maar ik ben blij dat ik hiervan heb mogen genieten en zal het koesteren als een prachtig geschenk. En hoop dat de volgende locatie mij weer verder zal helpen op mijn pad van creatieve kunstenaar.

Amsteleiland Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Openlucht kunsttentoonstelling in 2008 op het Amsteleiland


Om het afscheid van het eiland niet zomaar ongemerkt voorbij te laten gaan open ik, voor iedereen die geïnteresseerd is, voor de laatste keer de deur van mijn atelier en geef een interessante verhuiskorting op al mijn werken.

Op vrijdag 22 mei 2009 van 17.00 tot 19.00 uur is er een preview. Op zondag 24 mei ben ik er van 13.00 tot 17.00 uur.

Daarna trek ik de deur dicht en vertrek. Met tranen en tuiten voor de laatste keer over de brug.  Een routebeschrijving is bijgevoegd. Ik hoop u allemaal nog een keer op het Amsteleiland te zien voor het definitief wordt gesloopt.

Amsteleiland Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een historische foto: Kunstweekend op het eiland


Route naar het Amsteleiland

Vanaf de A2:

- Afslag Ouderkerk a/d Amstel

- Na passeren benzinepomp aan de linkerkant eerste verkeerslicht links en meteen weer rechts

- Weg volgen en na een bocht naar rechts - met op de hoek een gerestaureerde boerderij - meteen de afslag naar links.

Vanaf de A9

- Afslag Amstelveen Oost (de eerste afslag komend vanaf de A2 of de laatste komend vanaf Schiphol) richting Ouderkerk a/d Amstel.

- Stoplicht bij de brug over de Amstel

- Meteen over de brug bij het stoplicht rechtsaf de Dorpsstraat in en doorrijden langs het Raadhuis aan de linkerkant tot aan de tweede weg rechts met op de hoek een gerestaureerde boerderij.

In Ouderkerk zelf vanaf de boerderij

- Langs een parkeerpleintje rechts, langs de kerk aan de rechterkant, langs de Joodse begraafplaats links, richting een klein houten ophaalbruggetje.

- Over het bruggetje, met zicht op weer een kerk, naar rechts, de weg volgen over een kruising, recht door onder een viaduct, scherpe bocht rechtsaf tot je langs de Amstel rijdt.

- Ongeveer een kilometer doorrijden en na een scherpe bocht naar links zie je aan de rechterkant een oude werf met een kleine jachthaven op het Amsteleiland.

- Rechtsaf de brug over en onmiddellijk rechtsaf is de parkeerplaats. Even doorlopen richting Amstel en links langs de loods.Veel grint.

- Hier ligt mijn atelier in de voormalige kantine van de werf.

Routeplanner

- Het Amsteleiland behoort tot Amstelveens grondgebied (kanalisering van de Amstel ivm grote schepen die de bocht niet konden maken) en staat dus niet onder Ouderkerk !

Tot ziens en rij voorzichtig,

Sunny

Mocht je de weg kwijt raken dan ben ik mobiel te bereiken op 0654 682551



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.