Bijgewerkt: 24 april 2024

Marja Vuijsje vertelt in de bibliotheek Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
25-05-2012

'Ons kamp' - meeslepende familiegeschiedenis

Woensdagavond 6 juni 2012 komt Marja Vuijsje naar de bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Onderwerp van haar lezing is haar nieuwste boek; 'Ons kamp, een aangrijpende kroniek van een Joodse familie'.

Vuijsje Amstelveen
(Foto Merlijn Doomernik - 2011)

Schrijfster Marja Vuijsje


De vader van Marja Vuijsje, Nathan Vuijsje, overleefde Auschwitz, omdat hij zo mooi trombone kon spelen. Terug in Nederland bleef hij vertellen over dat 'rotkamp' - dag in dag uit, jaar in jaar uit. Maar over zijn ouders, zijn broer en zijn zus zweeg hij liever.

In Ons kamp vertelt Marja Vuijsje over haar grootouders Isaac en Schoontje en hun zes kinderen, van wie er vier de oorlog overleefden. Met als leidraad het levensverhaal van bakker, amateurtrombonist en antiheld Nathan schreef Marja Vuijsje de meeslepende familiegeschiedenis, die de lezer van Amsterdam naar Jeruzalem voert en weer terug.

De toegangsprijs is € 12,50, voor leden is dit € 10,- en in de voorverkoop geldt 1 euro korting. De lezing begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Kaarten zijn ofwel in de bibliotheken zelf te bestellen of online via www.debibliotheekamstelland.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.