Bijgewerkt: 29 maart 2024

Luchthaven Schiphol start de zomervakantie van 2013

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
28-06-2013

Schiphol adviseert reizigers op tijd te komen

Amsterdam Airport Schiphol zet extra personeel en entertainment in om tijdens de start van de zomervakantie van 2013 reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden. Reizigers wordt geadviseerd de tijd die de luchtvaartmaatschappij vermeldt aan te houden en op tijd naar Schiphol te komen.

schiphol  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Topdrukte wordt verwacht op vrijdag 26 juli 2013 met ongeveer 178.000 passagiers op Schiphol


Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis al via internet in te checken. Op Schiphol kunnen reizigers gebruik maken van een van de meer dan honderd self-service check-in desks en van de self-service bagage drop-off punten van de luchtvaartmaatschappijen.

Entertainers heten in de zomermaanden de vakantiegangers welkom op Schiphol met muziek, zang en straattheater. Op het programma staan: ‘De Wereldreizigers’ met hun act met wereldbollen en een sensationeel optreden van een jongleur, die maar liefst vijf voetballen in de lucht houdt. Muzikale optredens worden deze zomer verzorgd door het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee, het KLM Orkest, het Douane Combo en de Douane Samba groep.

Speciaal voor de jongste reizigers brengt Nijntje een bezoek aan de luchthaven. Ook kunnen reizigers hun eerste vakantiekaart al vanaf Schiphol naar huis sturen. Ook staat de Douane enkele dagen met een informatiestand. Welke artikelen/goederen een passagier wel of niet mee terug mag nemen van het vakantieadres wordt door douanemedewerkers uitgelegd.

Topdagen op Schiphol

Met de start de schoolvakantie in Nederland begint ook op Schiphol de vakantieperiode. In juli, augustus en september reizen ruim 15 miljoen passagiers via Schiphol. Topdrukte wordt verwacht op vrijdag 26 juli 2013 met circa 178.000 passagiers (aankomend, vertrekkend en overstappend).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.