Bijgewerkt: 28 maart 2024

Libris Venstra doorbreekt online boycot Bol

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
24-09-2011

De Amstelveense Boekhandel Libris Venstra doorbreekt met Venstra.nl de boycot die Bol.com gestart is van boeken van uitgeverij Lemniscaat. Lemniscaat is een zelfstandige uitgeverij, onder andere bekend van de jeugdboeken van Jan Terlouw, Charlotte Dematons, de Schuberts, Anke Kranendonk en Paul Biegel. 

Om de uitgever te dwingen tot betere voorwaarden heeft Bol veel titels als niet meer leverbaar aangemeld. De Amstelveense boekhandel die al 50 jaar een zeer goede relatie heeft met uitgeverij Lemniscaat steunt de uitgever door de titels gewoon te leveren.

Zowel in de winkel bij Venstra Junior als via de website van Venstra. Binnen Nederland verstuurt Venstra zonder portokosten.- 'We worden door deze internetwinkel momenteel gechanteerd. We zijn dan ook heel erg blij, dat kwaliteitsboekhandels als Libris Venstra onze boeken veelal voorradig hebben en in ieder geval binnen 24 uur kunnen leveren. Dus waarom Bol als het Venstra kan?!' - aldus Kirsten Wesselius van Uitgeverij Lemniscaat.

Venstra Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Boekhandel Venstra in het Stadshart Amstelveen


Rotterdam, 14 september 2011

Bol boycot opnieuw Lemniscaat

Vrijwel exact drie jaar na de vorige boycot heeft BOL opnieuw besloten een groot deel van de boeken van uitgeverij Lemniscaat van zijn website te halen. BOL hoopt op deze wijze deuitgeverij onder druk te zetten om BOL extra korting te geven bovenop de gebruikelijke korting van het Centraal Depot die voor alle boekhandels geldt.

De vorige boycot riep een storm op van verontwaardigde reacties. Met name het hanteren van dergelijke chantagemethoden om een handelspartner onder druk te zetten, werd gehekeld. Na de aanhoudende reacties hief BOL destijds de boycot op. Waarom dan nu een nieuwe boycot? De argumenten van BOL zijn identiek aan die van drie jaar geleden: BOL vraagt ‘marktconforme’ condities.

Lemniscaat is van mening, dat Bol die, middels de condities van het Centraal Depot, al krijgt. Op de uitgebreide lijst suggesties van Lemniscaat om op titelniveau, actiematig, aparte afspraken te maken heeft BOL afwijzend gereageerd. De directeur van BOL is onbereikbaar voor verder overleg. Wij hopen opnieuw op de steun van allen die ons de vorige ronde een warm hart toedroegen.

Namens de medewerkers van Lemniscaat, Jean Christophe Boele van Hensbroek, uitgever

Adres: Libris Venstra Amstelveen Stadshart Amstelveen  Binnenhof 50 1181 ZJ Amstelveen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.